TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türk Tabipler Birliği’nden iktidara salvo

Türk Tabipleri Birliği (TTB), bugün gerçekleşen kabine toplantısının konusu olan memur zammı hakkında adaleti bir karar alınması için iktidara uyarıda bulundu

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2023 13:58
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Türk Tabipler Birliği’nden iktidara salvo

RABİA AYKUT
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün Beştepe’de toplandı. Kabinenin ana gündem maddesinden biri olan memur zammı ise tüm çalışanlar tarafından merak konusu oluyor. Kabine toplantısının devam ettiği sıralarda ise, memurlara yapılacak zammın adaletli ve insanca yaşanacak seviyede olması konusunda Türk Tabipleri Birliği’nde hükümete uyarı geldi. 

“İNSANCA YAŞANACAK BİR ARTIŞ BEKLİYORUZ”
TTB’nin resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“İktidarı uyarıyoruz! Yoksulluk ve hatta açlık sınırının altında bir ücretle yaşamaya çalışan emekçiler, ülkemizdeki ekonomik krizle birlikte temel insani ihtiyaçlarını karşılayamaz duruma gelmiştir. Kamu emekçilerinin emeklerinin karşılığını alacağı ve insanca yaşayabileceği bir maaş artışını gerçekleştirmek, iktidarın ve meclisin sorumluluğu ve görevidir. Yıllardır, gerçeği en ufak şekilde yansıtmayan enflasyon verileri ve çalışanların aleyhine düzenlenen toplu sözleşmeler üzerinden emeği sömürülen ve yoksullaştırılan hekimlerin ve tüm emekçilerin hakları verilmelidir.”
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.