TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tüm çabam kendi imkanlarımla var olabilmek

22 yaşında 4. defilesini düzenleme başarısı gösteren genç Modacı Uğur Biçer, tüm çabasının moda camiasında kendi imkanlarıyla yer edinebilmek için olduğunu ifade etti

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2023 03:40
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Tüm çabam kendi imkanlarımla var olabilmek

YAREN ELMAS GÜZELKAN/ÖZEL HABER

Genç modacı 22 yaşındaki Uğur Biçer, Ege Üniversitesi moda tasarım bölümü mezunu. Çocukluğundan beri modacı olma hayalinde olan Biçer, çok genç olmasına rağmen 3 yıl içerisinde 4. defilesini gerçekleştirdi. Tasarımlarını kendi imkanları doğrultusunda hazırlayan Biçer, bu yolda ilerlerken kendi adına marka oluşturmak ve camiada yer edinebilmek için emek veriyor. Biçer, “Moda camiasında ilerleyebilmek için şu anda kendi adıma dördüncü koleksiyonumu çıkartıyorum” şeklinde konuştu.

KOLEKSİYONUMUN ADI POİSON

Moda sektöründe ilerlemek isteyen ve koleksiyonlar hazırlayan Biçer, “Ben Uğur, 22 yaşındayım. Ege Üniversitesi moda tasarım bölümü mezunuyum. Moda benim için bir tutku gibi bir şey. Moda camiasında ilerleyebilmek için şu anda kendi adıma dördüncü koleksiyonumu çıkartıyorum. Bu koleksiyonumun adı Poison, anlamı zehir demek. Bu ismi vermek istememdeki sebep etkileyici olması ve renk uyumu olarak göze çarpan elbiselerin bir arada bulunmasından kaynaklı. İnsanlara renk bütünlüğünü göstermek istedim. Bu defilem için günlerce düşünüp kafa yordum. Koleksiyonlarım benim çocuğum. Küçük yaştan beri istediğim şey benim tasarladığım kıyafetleri bir başkasının giymesiydi. O duyguyu yansıtmak adına bende kafamın içindekileri kumaşlarla yansıtmaya başladım. Mankenlerin üzerinde duruşunu, kıyafetleri sergileyişleri beni çok etkilediği için bende bu sektörde yürüme çabası içerisindeyim” açıklamalarında bulundu.

MODACILIK İNCE BİR İŞ

Şu anki bulunduğu konuma zor şartlar altında geldiğini vurgulayan Biçer, “13 yaşından beri hafta içi okuldan sonra, hafta sonu da tatillerde çalıştım ve bu şekilde ilerleyiş sağladım. Yaklaşık 3 yıldır bu sektörün içerisindeyim. Tüm ürünleri kendim tasarlayıp çiziyorum sonrasında kalıplarını çıkarıyorum ve terzime diktiriyorum. Bu gördüğünüz kıyafetlerin hepsi gerçekten emek. Modacılık bence ince bir iş. Zevk algısı herkesin farklı ve önemli olan bunu uyum içerisinde dışa vurabilmek. Kendime ait marka oluşturma yolunda adım adım ilerliyorum. Genç girişimciyim ama bu yolda ilerleyeceğim. İlerde benim tasarımım olan kıyafetler insanların üstünde olacak” dedi.

ZORLUKLAR ÇEKTİM

Ailesinden destek gördüğünü belirten Biçer, verdiği mücadeleyi şu sözlerle aktardı: “Bu bölümü okumamda da devam etmemde de annemin çok büyük bir etkisi var. Hiçbir zaman benden desteğini esirgemedi. Annemde bu sektörde çalıştığı için her zaman bana fikir konusunda çok yardımcı oldu. Her koleksiyonumda daha da iyisini çıkartabileceğime beni inandırıyor. Bu tasarım işine ilk girdiğimde zorluklar çektim. Zaten illaki hangi işe girersen gir ilk etapta o zorluğu çekmeye insanlar mahkum. Aslında o zorlukların üstünden gelmek bizim elimizde.”

HEDEFİM KENDİ YERİMİ AÇMAK

Yapacağı defile için çok çaba sarf ettiğini belirten Biçer, “Kendi tasarladığım kıyafetler başkalarının üstünde olması o kadar gurur verici bir duygu ki, hayal ettiğin elbise bir bedende hayat buluyor. Bu defile için eylül ayında başladım. Şu an mesela nisan ayındayız bu zamana kadar kıyafetleri iki, üç defa değiştirdim. İçime sinmedi bir türlü olmamıştı. Son haliyle hazır olan kıyafetlerimden çok memnunum. Bundan sonraki hedefim kendi yerimi açmak. Serbest olarak yaptığım tasarımlarımı kendi adımda büyütmek istiyorum” ifadelerinde bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.