TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tugay’dan partililere rest: Bu partide olmayı hak etmiyorsunuz!

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, seçim dönemini hatırlatarak isim vermeden CHP’li bazı partililere sert sözlerle yüklendi ve “Bu partide olmayı hak etmiyorsunuz” dedi

Haber Giriş Tarihi: 19.08.2023 11:57
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Tugay’dan partililere rest: Bu partide olmayı hak etmiyorsunuz!

CHP İzmir’de ise 5 Ağustos Cumartesi günü başlayan ilçe kongreleri hızla devam ederken mahalle delege seçimlerinde yaşanan hareketlilikle gündeme gelen, CHP’nin oy deposu olarak bilinen Karşıyaka ilçesinde sandıklar kuruldu.

Kongreye birçok isim katılıp söz alırken kongrede konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, seçim dönemini hatırlatarak kendi partililerine zehir zemberek sözlerle yüklendi.

Tugay, isim vermeden bazı partililere seslenerek, partiden istifa etmeleri gerektiği mesajı verdi.

YAPTIKLARINIZDAN UTANIN

Seçim dönemine yönelik bazı partililere sert sözlerle tepki gösteren Tugay, “Önce bir saptamayı yapmamız lazım. Burası Karşıyaka, cumhuriyetin ve cumhuriyet değerlerinin, Atatürkçülüğün kalesi. Burası, CHP’nin kalesi bunu hiçbir zaman unutmamak lazım. Kongrelerimiz hızlıca başlatmasının nedeni geçirdiğimiz genel seçim ve ardından partimize yönelik ithamlar ve söylemler. Açtığınız her TV kanalında ve elinize aldığınız gazetede ‘CHP değişsin’ diyenlere bir cevap vermek için yapıyoruz bunu. Bir genel seçim yaşadık. Hepimiz kazanacağımıza inanıyorduk. Partimizin hakkı ödenmeyecek emekçileri var. Partimiz için elimizden geleni yaptık. Karşıyaka örgütü gurur duymalarıdır ki Sayı Genel Başkanımıza yüzde 83 oy çıktı buradan. Bunlar kendiliğinden olmadı, emekle oldu. Biz o emeğe saygı gösterirken başka partilerin buradaki toplantılarına katılanlara da seslenmek isterim. Çok ayıp ettiler. Eğer ki CHP’ye inanıyorsanız, o partilerin toplantılarına gidiyorsanız, onların saha çalışmalarında oluyorsanız lütfen gidin buradan. Bu partide olmayı hak etmiyorsunuz. Kendini sadece delege seçimlerinde ya da sosyal medyada gösterenler, bu parti kimliğini taşıyanlar yapıtlarından utanmalılar" dedi.

UNUTMAMAK VE UNUTTURMAMAK ZORUNDAYIZ

Mevcut ekonomik koşullarda ana gündemin CHP’deki değişim olmaması gerektiğinin altını çizen Tugay,  “Biz bugün bu saçma sapan kanallarda, saçma sapan gazetelerde, kahve köşelerinde birileri CHP’yi tartışırken ülkemizin içinde bulunduğu durumu unutmamak ve unutturmamak zorundayız. Bugün bu ülkede adalet ve hukuk yok. Biz, bunu hatırlamak ve her gün hatırlatmak zorundayız. Siyasete ve devlete güven azaldı. Böylesi bir ülkede yaşadığımızı hatırlamak ve hatırlatmak zorundayız. Enflasyonun yarattığı yoksulluk hikaye değil. İnsanlar artık günde bir öğün yemekle besleniyor. Bir gevreğin 10 lira olduğu bir dönemde yaşıyoruz. Yoksulluk insanları öylesine vuruyor ki… Bu yoksulluğun getirdiği sosyal çöküntü akıl almaz düzeyde. Hasta olduğu halde hastaneye gidemeyenler var. Okul masraflarını karşılayamadığı için çocuğunu okula gönderemeyeler var. Açlıktan, işsizlikten, umutsuzluktan intihar eden insanlar var. Türkiye’nin itibarının yerlerde süründüğünün farkında mısınız? Artık Türk pasaportunun neredeyse onursuzluk gibi göründüğünün farkında mısınız? vatandaşlarımız, gençlerimiz artık bu ülkenin düzeleceğine inanmıyor. Ülkemiz aşama aşama satılıyor. Bu ülkenin kurumları, madenleri satıldı. Şu anda da İzmir Limanı’nı satmaya çalışıyorlar. Şu anda 17 milyon civarı olduğu söylenen mülteciyi ülkeye soktular. Mültecileri istiyor muyuz? Mültecileri ülkeye sokarak Türk milletinin genetiğini bozmak istiyorsunuz, dinin istismar yuvası haline getirmek istiyorsunuz. Karşıyaka’da da bunu yapmaya çalıştılar. Size söz veriyorum. Buraya giremeyecekler, sokmayacağız buraya onları. Zamanı geldiğinde geldikleri gibi göndereceğiz. CHP sıradan bir siyasi parti değildir. O nedenle bu partinin her bir üyesi bunu bilecek, iliklerine kadar hissedecek ve ona göre davranacak. Bu ahval ve şerait altında her bir CHP’nin görevi ülkemizi içinde bulunduğu bu durumdan çıakrmaktır” diye konuştu.

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR - Uzlaşının çıktığı kongrede Nalbantoğlu’ndan uyarı

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.