TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Trafik kentin merkezini kilitliyor

Son günlerde İZDENİZ’in de greve başlaması ile birlikte İzmir’de trafik yoğunluğu vatandaşları bunaltmaya başladı. Sabah ve akşam saatlerinde İzmir’in merkezine ulaşmaya çalışan İzmirliler, nereden gelmeye çalışırsa çalışsın trafiğe yakalanmaktan kurtulamıyor

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2017 08:09
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Trafik kentin merkezini kilitliyor

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN

İzmir’in trafik çilesi sıcak yaz günlerinde adeta içinden çıkılmaz bir hal almaya başladı. İzmir’in ana arterlerinde devam eden çalışmalar sabah öğlen ve akşam saatlerinde trafiği olumsuz etkiliyor. Okulların kapanmasıyla birlikte devam eden tramvay inşaatına ek olarak İZSU’nun yaptığı çalışmalar da trafiği etkiliyor. Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’nda Karataş’ta kadar olan bölümde trafik sıkışıklığı yaratan tramvay inşaatında Altınyol tarafından Alsancak istikametine girişte başlayan İZSSU çalışması da eklendi. İZSU’nun başlattığı çalışma şehrin merkezinden Bayraklı’ya kadar trafiğin oluşmasına neden oluyor.

Devam eden tramvay inşaatı ve Mustafa Kemal Sahil Bulvarı taşıt alt geçidi ve meydan düzenlemesi inşaatının yanı sıra Karataş’taki kavşakta trafiğe neden olarak gösteriliyor. Ayrıca Buca ve Gaziemir tarafından gelenlerin Konak Tüneli ile Konak’a bağlanması ile birlikte trafik çilesi içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Bu aralar şehrin merkezine nereden giriş yaparsanız yapın trafiğe yakalanmamanız mümkün gözükmüyor.

ŞEHİR MERKEZİNDE TRAFİK TIKALI

Şehrin merkezinde yer alan Alsancak Garı önünde bulunan Sait Altınordu Meydanı, Vahap Özaltay Meydanı ve Cumhuriyet Bulvarı’nda tramvay çalışmaları nedeniyle araç trafiği aksıyor. Özellikle, mesai bitiş saatleri olan 17.00 ile 20.00 saatleri arasında bu bölgelerde trafik durma noktasına geldi. Kent merkezinde yaşanan trafik yoğunluğu sebebiyle, merkeze ulaşan Yeşildere Caddesi, Altınyol ve Ankara Caddesi’nde de uzun araç kuyrukları oluşuyor. Şehrin önemli bir yükünü alan İZDENİZ’in de grevde olması nedeniyle vatandaşların işe gidip gelmek için çok fazla alternatifi de bulunmuyor. Vatandaşlar, bu sıcak yaz günlerinde saatlerce trafikte bekleyerek işlerine ve gidecekleri yere gitmeye çalışıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.