TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Toprakçı: Bornova’da kalitesiz ve yavaş hizmet veriliyor

AK Parti Bornova İlçe Başkanı Koray Toprakçı, Bornova Belediyesinin sistemsiz ve kalitesiz çalışmalarından yakınarak “Bornova Belediyesi maalesef ya hiç çalışmıyor ya da yavaş ve kalitesiz çalışıyor” dedi

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2023 06:04
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Toprakçı: Bornova’da kalitesiz ve yavaş hizmet veriliyor

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ’un ilçeye verdiği hizmet hakkında çarpıcı iddialarda bulunan AK Parti Bornova İlçe Başkanı Koray Toprakçı, Bornova’nın birçok mahallesinde çöp, yol, alt yapı gibi, belediyenin yetersizliğinden kaynaklı sorunların olduğunu iddia etti. AK Partili Toprakçı, Bornovalıların bir hizmeti alabilmek için uzun süre beklediğini ancak hizmetin kalitesiz verilmesi sebebiyle de işlerin daha da kötüye gittiğine dikkat çekerek “Geçen sene Atatürk Mahallesi’nde yoğun bir asfaltlama çalışması oldu. Ancak ortalama 2 km olan yeri 6 ayda zar zor bitirebildiler. Yani Bornova Belediyesi maalesef ya hiç çalışmıyor ya da yavaş ve kalitesiz çalışıyor. Üstelik 6 ayda yapılan o asfalt sağlam da yapılmamış. Neden diyecek olursanız daha bir yıl olmadan yağmurdan kaynaklı asfalt patladı. Demem o ki başarısız bir iş yaptılar. Bir örnek daha vermem gerekirse Bornova Erzene Mahallesi’ndeki Yıkık Minareden Camii’nden yukarıya doğru yürürken, 3-4 ay önce yapılan bordür taş çalışmasını görürsünüz. Evet taş çalışması yapıldı ama üzerindeki kumu bir türlü düzenleyemediler” şeklinde konuştu.

2 KM YER 6 AYDA ZOR BİTTİ

İlçe Başkanı Koray Toprakçı, Bornova’daki yol çalışmalarının çok yavaş ilerlediğini ancak uzun süren çalışmalara rağmen asfaltın ilk yağmurlarda patladığını iddia etti. Bunlara ek olarak ise toza neden olan kaldırımlardan şikâyet eden Toprakçı, yaptığı açıklamada “Bugün Bornova Çamkule asfaltı berbat durumda. Oralara ilk yerleşildiği zamandan bu yana dokunulmamış gibi bakımsız bir hali var. Öte yandan geçen sene Atatürk Mahallesi’nde yoğun bir asfaltlama çalışması oldu. Ancak ortalama 2 km olan yeri 6 ayda zar zor bitirebildiler. Yani Bornova Belediyesi maalesef ya hiç çalışmıyor ya da yavaş ve kalitesiz çalışıyor. Üstelik 6 ayda yapılan o asfalt sağlam da yapılmamış. Neden diyecek olursanız daha bir yıl olmadan yağmurdan kaynaklı asfalt patladı. Demem o ki başarısız bir iş yaptılar. Bir örnek daha vermem gerekirse Bornova Erzene Mahallesindeki Yıkık Minareden Camii’nden yukarıya doğru yürürken, 3-4 ay önce yapılan bordır taş çalışmasını görürsünüz. Evet taş çalışması yapıldı ama üzerindeki kumu bir türlü düzenleyemediler. Vatandaş yürürken toz içinde kalıyor” ifadelerine yer verdi.

ÇÖPTEN DAĞLAR OLUŞUYOR

Bornova Belediyesi’nin önceki dönemlerinden bu yana hep aynı sorunlarla karşılaşıldığını iddia eden Başkan Toprakçı, CHP’li belediyelerin işini gereken disiplinle yapmadığını savunarak “Bornova’da yol sorunu dışında bir de çöp sorunu var. Bornova halkı da bana hak verecektir ki ilçenin en merkezi yerinde dahi çöp konteynerleri dolmuş taşmış vaziyette. Çöpler toplanmadığı için konteyner kenarları çöpten dağa dönüştü. Belediye buna bahane olarak, araçlar park ediliyor o yüzden çöpleri almıyoruz diyor. Fakat bu temizliği belediyenin temizlik personeli çok rahat bir şekilde girip yapabilir. Evka-3’de okullar bölgesinin olduğu kısımlar adeta çöpten geçilmiyor. Çöpler anca yağmur yağdığı zamanlarda doğa tarafından temizleniyor. Ancak bu sefer de Bornova’nın kötü olan alt yapısı yetersiz kalıyor. Yağmur yağdığı anda yollar sele dönüştüğü için bize asfalt patlaması olarak geri dönüyor. Ben suyun mazgaldan atlayıp akmaya devam ettiğini dahi gördüm. Mazgalın koyulduğu yerin tam aksine yönünde toplanan su gördüm. Belediyede mazgal yeşillendirmesi var. Bu da demek oluyor ki mimari açıdan da hesaplanmadan yapılmış. Sonuç olarak; çok fazla seyahat eden bir insan olarak söylüyorum, Bornova ve İzmir kadar geri kalmış bir yer daha görmedim. Biz bunları belediye meclislerinde dile getiriyoruz. Bu sebeple bazen düzeliyor gibi oluyor ama Bornova Belediyesi’nin kendi otomasyonu olmadığı için tabiri caize dürtmekle çalışıyor. Daimî olarak bizim uyarmamız gerekiyor” dedi.

Bu haber de ilginizi çekebilir: Bornova Belediyesi’nde zeytincilik eğitimi başlıyor

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.