TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TOKİ konutları bakanlık önünde

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın "100 Bin Sosyal Konut Projesi" kapsamında Seferihisar’da inşa edilmesi planlanan 523 konut projesi için ÇED süreci başlatıldı

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2023 08:34
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
TOKİ konutları bakanlık önünde

TENZİLE AŞÇI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın "100 Bin Sosyal Konut Projesi" lansmanı ile başlatılan ve TOKİ tarafından yapılacak olan konutlar kapsamında İzmir’in Seferihisar ilçesinde inşa edilecek konutlar için kritik bir gelişme yaşandı. İlk etapta Seferihisar ilçesi sınırları içerisinde bulunan Camiikebir Mahallesi’ndeki başka bir etap projesi 105 bin metrekarelik alanda yapılması planlanmış ancak projeye İzmir Büyükşehir Belediyesi “Seferihisar İlçesinin gelecekteki nüfusu karşılaması için yeni kentsel gelişme alanlarına ihtiyacı yoktur” gerekçesiyle olumsuz görüş vermişti. Projede, geçtiğimiz yıl Haziran ayında yeni çevre düzenlemesi planı yapılmıştı.

ÇED SÜRECİ BAŞLADI

Öte yandan; konut projesinin bir diğer etabı için harekete geçildi. TOKİ’nin Seferihisar’da yapılması planlanan Camiikebir 3. Bölge 523 Konut (+5 KD), 20 Adet Ticaret ve 1 Adet Cami İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi projesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na başvuruda bulunularak ÇED süreci başlatıldı. Hazırlanan raporda, yerleşim alanının ulaşım yollarına yakın bir konumda olduğu, bu nedenle yer seçiminin doğru olduğu ifade edilirken çevresel etkisinin de az olacağı bir bölge seçildiği belirtildi. Hazırlanan raporda ayrıca proje alanının İzmir-Manisa Planlama Bölgesi 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı’nda “Kentsel Gelişme Alanı”, “Sulama Alanı” sınırları içerisinde bulunduğu bilgisine yer verildi.

BİNA YÜKSEKLİKLERİ 21,5 METRE OLACAK

Projede ayrıca inşa edilecek binaların zemin+3 kat olacağı belirtilirken, “İnşaat alanları dikkate alınarak inşaat alan toplamı 72.560,27 metrekaredir. İnşa edilecek konutlar (2B+Z+3), (B+Z+3) ve (B+Z+2) kat olacak şekilde planlanmış olup bina yüksekliği 21,50 metreden az olacaktır” denildi.

460 milyon 757 bin liraya mal olması beklenen proje kapsamında 20 adet ticarethane de yapılacağı bilgisine yer verilirken projeye gerekçe olarak ise ifadelere yer verildi; “Projenin başka bir amacı, İzmir ilinin belli bölgelerinde düzensiz bir biçimde yoğunlaşan plansız konut yapılaşmasının da önüne geçerek, bölgesel modern yerleşim birimleri oluşturmak, plan hedeflerine uygun planlı bir yerleşim birimini hayata geçirmektir. Ayrıca insanların doğdukları yerde değil, doydukları yerleri mekan tutması tarihten günümüze süregelen en tabii olaydır.” Proje alanına en yakın yerleşim yerinin ise 14 metre mesafede olduğu belirtildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.