TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tatil cenneti için tehlike çanları!

İzmir’in tatil cennetlerinden olan ve özellikle yaz aylarında su sorununun arttığı Çeşme’de içme suyundan tehlike çanları çalmaya başladı

Haber Giriş Tarihi: 19.07.2023 12:10
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Tatil cenneti için tehlike çanları!

TENZİLE AŞÇI

Küresel iklim krizi kendini her geçen gün daha da hissettirirken kuraklık tehlikesi de artarak devam ediyor.

Kuraklık sorunu kendini en çok barajlarda hissettirirken özellikle yaz aylarında ‘Su kıtlığı’ sorunuyla karşı karşıya kalan Türkiye’nin en gözde tatil beldelerinden olan Çeşme için tehlike çanları çalmaya başladı.

Yaz aylarında artan nüfus nedeniyle su sorunu yaşayan tatil beldesine içme suyu sağlayan iki barajın su seviyesinde de yıllar içinde kritik azalma meydana geldi.

İlçenin içme suyunun yüzde 50’sini karşılayan Alaçatı Kutlu Aktaş Barajı’nın doluluk oranı geçtiğimiz yıla göre yaklaşık yüzde 37 oranında azaldı. Barajın 2021 yılının Temmuz ayında yüzde 53,74 olan doluluk oranı 2022 yılı Temmuz ayında 69,48’e yükselirken bugün aktif doluluk oranı ise yüzde 43,38’e geriledi.

NEREDEYSE YARI YARIYA BOŞALDI

Bölgenin içme suyunun yüzde 40’ını karşılayan Tahtalı Barajı’nda da doluluk oranı kritik seviyelere kadar geriledi. Barajın 2021 yılında yüzde 63,39 olan doluluk oranı 2022 yılında yüzde 53,41’e geriledi. Barajın bugün aktif doluluk oranı yaklaşık yüzde 30 oranında azalarak yüzde 37,7’ye düştü. Son 2 yılda barajın aktif doluluk oranındaki düşüş ise yüzde 40’ı geçti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.