TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Soyer’den Erdoğan’a mektup: İzmirli haksızlığa gelmez!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, meclis toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a mektup yazdığını söyledi ve ayrıntıları paylaştı

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2023 16:12
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Soyer’den Erdoğan’a mektup: İzmirli haksızlığa gelmez!

TENZİLE AŞÇI

İzmir Büyükşehir Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı birinci bileşimi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer idaresinde gerçekleştirildi.

Oturuma damgasını vuran konu ise Başkan Soyer’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yazdığı mektup ve konuya ilişkin açıklaması oldu.

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ve gündem dışı konuşmaların yapılmasının ardından konuşan Başkan Soyer, Cumhurbaşaknı Erdoğan’a bir mektup yazdığını söyleyerek mektubun ayrıntılarına ilişkin bilgi verdi.

Soyer, şunları söyledi; “12 Haziran’da Sayın Cumhurbaşkanımıza bir mektup yazdım. O mektupta da İzmir’e dair taleplerimizi ilettim. Mektubu okuyarak sizlerle paylaşıyorum. ‘Sayın Cumhurbaşkanım. CHP’li bir belediye başkanı olarak bu mektubu Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanına değil Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yazıyorum. Göreve başlama döneminde yaptığınız konuşmayı dinledim. Nefreti, öfkeyi, husumeti öne çıkaran değil, muhabbeti, hoşgörüyü, kardeşliği ve kucaklaşmayı yücelikten bir anlayışla hareket ediyorum demişsiniz. Görev süresinin ilk gününde en az oy aldığı mahalleyi ziyaret eden bir yönetici olarak ben de bu görevi 4 yıldır bu ilkeyle yürütüyorum. Söylediğiniz gibi 28 Mayıs itibariyle seçim süreci sona erdi. Siz de seçim dönemine takılıp kalmanın Türkiye’ye patinaj yaptırdığını söylediniz. Benim de niyetim aynen sizin söylediğiniz gibi geçmiş defterleri karıştırmak değil. Muhalefetin sizi anlamadığından, vizyonunuzu kavrayamadığından, uzattığınız elleri sıkılı yumruklarla karşıladığından söz ettiniz. Sayın cumhurbaşkanı İzmir’i gerçekten anlamak istiyorsanız sizin de yumruğunuzu gevşetmeniz gerekiyor. İzmir, Türkiye’nin vicdanıdır. Tarih boyunca öyle olmuştur. O nedenle İzmir’i anlamadan ülkenin geleceği kurulamaz. İzmir’i anlamanın bazı anahtarlarını naçizane paylaşmak istiyorum.

İzmir, muhalefetiyle çok rengi çok sesi ve çok nefesiyle var olmaya devam edecektir. Çünkü bu çok seslilik tehdit değil, zenginliktir Türkiye için. İnsanlar özgür düşünceleriyle kendilerini ifade etmeye devam edecektir. Çünkü özgür düşüncenin şehirdir İzmir. Unutmayın size oy vermeyenler de en az size oy verenler kadar milliyetçi en az sizin kadar milletine ve memleketine aşık. O nedenle ne korkarlar ne de sinerler. Ya beni sev ya da terk et demedi kimse. Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden bir an bile sapmadan var olmaya devam edeceğiz. İzmir’in hakkını verin. CHP’li belediye başkanı var diye İzmir’i cezalandırmayın. Örneğin 7 yıldır ihalesi yapılmayan Halkapınar-Otogar Metrosu,4 yıldır ihalesine çıkılmayan Elektrik Fabrikası satışı, yaklaşık 1 yıldır yurtdışı borçlanma izni verilmeyen Çiğli Tramvayı. Örneğin yine yaklaşık 1 yıldır Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda sadece onay bekleyen 30 milyon Euroluk Narlıdere Metrosu kredisi gibi. Hak ettiğini kısmayın. Zira İzmirli haksızlığa gelmez. Ekte listelenenler uzun yıldır cevap bile verilmemiş bazı taleplerin örnekleridir. İzmirli 45 verip 1 almak istemiyor, vakit kaybetmek istemiyor. İzmirli hakkını istiyor. İzmirli patinaj yapmadan yoluna devam ediyor. Sayın cumhurbaşkanı naçizane arz ettim.’”

Hızal’a seslenerek sözlerine devam eden Soyer, “Sayın Özgür Hızal… Sizden istirham ediyorum. Maliye Bakanımıza ya da Sayın cumhurbaşkanına birlikte gidelim. En azından 30 milyon Euroluk Narlıdere Metrosu için gerekli para geldi. En azından bunun aktarılması için onay verilsin” dedi.

HIZAL: ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ

Soyer’e yanıt veren Hızal ise “Burada birbirimizi çok eleştirdik. Mektubunuzda elbette ki kabul etmediğimiz hususlar var. Ama bizler bu kentin meclis üyeleriyiz. Dolaysıyla bugün ve bundan sonra İzmir’in menfaatine ne gerekiyorsa gereğini yapmak için elimize taşın altına koyarız. Yeter ki diyalog kapıları kapanmasın, açık kalsın. Bazen bir telefon bazen bir mesaj ya da mecliste bir konuşmayla çözülebilecek sorunlar olduğunu gördük. Biz bu anlamada AK Parti grubu olarak elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı. 

WhatsApp Image 2023-07-10 at 19.13.21 (2)

WhatsApp Image 2023-07-10 at 19.13.21 (1)

WhatsApp Image 2023-07-10 at 19.13.21

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.