TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Soyer ‘Kordon’da çalı’ tartışmasına son noktayı koydu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, geçtiğimiz haftalarda gündeme gelen ‘Kordon’a çalı’ tartışmalarına son noktayı koydu

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2023 11:38
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Soyer ‘Kordon’da çalı’ tartışmasına son noktayı koydu

Geçtiğimiz haftalarda Kordon’da meydana gelen asayiş olaylarının yaşanmaması için Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ile AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı arasında ‘çalı’ tartışmaları başlamıştı.

Batur, katıldığı bir canlı yayında Kordon bölgesi için çalı önerisini gündeme getirmiş ve Kordon’da sorunların yaşandığı bazı bölgelere çalı tipi bitki konulabileceğini söylemişti.

Batur’un sözlerine ise AK Parti İzmir İl Başkanı Saygılı’dan ‘yaşa tarzına müdahale’ çıkışı gelmişti. Saygılı, “Kendi belediye başkanları çalı konulsun dedi. Konak Belediye Başkanı bunu diyor. Ben de istediği gibi serbestçe otursun, çayını kahvesin içsin, sohbet etsinler diyorum. Kimse kimseyi rahatsız etmediği sürece sorun yok. Bu soruya çok ayrıntılı cevap vermeye gerek duymuyorum. İnsanların temel haklarına, eğlencesine karışmak olmaz” demişti.

BATUR BÜYÜKŞEHİR’İ İŞARET ETMİŞTİ

Batur ise görevdeki 4,5 yılının değerlendirme toplantısında konuya ilişkin, “Kordonda gerek emniyet güçlerinin gerek orada oturan vatandaşların rahatsızlığı şu şekilde; alabildiğine bir disiplinsizlik var. Tabii ki de gençler eğlenecekler. Ayrıca oradaki müzikten rahatsız olan ve orada oturan vatandaşlarımız var. Narlıdere’deki örneğimizi vermiştim. Çalı tipi bir uygulamayla vatandaşların oturmaması için önlem alınır diye söylemiştim. Bir kesim mutlu olurken bir kesim şikayet ediyorsa bunun dengesini sağlamak belediye başkanının görevidir. Ben bunu öneri olarak yapmıştım. Yoksa Kordon’la ilgili bütün tasarruflar Büyükşehir’e ait” ifadelerini kullanmıştı. İ

SOYER: KORDON’DAN MEMNUNUZ

Öte yandan; tartışmanın ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, konuya ilişkin son sözü söyledi.

Kordon’un olduğu haliyle kalacağını belirten Soyer, “Kordon’a ilişkin olan konu kendi aralarında yürüttükleri bir polemik. Bizim orasıyla ilgili yeni bir inisiyatifimiz de yok. Biz kordondan bu haliyle memnunuz” dedi.

Bu haber de ilginizi çekebilir: Tunç Soyer: Devletin önceliği depremzedenin dertleri olmalı

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.