TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Siyaset kızıştı: Mevcut başkanlara çağrı, AK Parti’ye ‘meyhane’ ve ‘diploma’ çıkışı

Yerel seçim arifesinde İzmir’de bugüne kadar ılıman iklimde ilerleyen siyaset kızışmaya başladı. CHP Bornova Seçim Ofisi açılışında yapılan konuşmalarda eleştiri okları ‘meyhane’ ziyareti üzerinden AK Partili Hamza Dağ ve ‘diploma’ üzerinden AK Partili Cevdet Çayır’a yönlendirildi. CHP İzBB Adayı Tugay ise mevcut belediye başkanlarına seslendi

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2024 20:24
Haber Güncellenme Tarihi: 29.02.2024 16:06
Kaynak: TENZİLE AŞÇI
Siyaset kızıştı: Mevcut başkanlara çağrı, AK Parti’ye ‘meyhane’ ve ‘diploma’ çıkışı

31 Mart yerel seçimleri öncesinde saha çalışmalarında vites artıran CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, saha çalışmaları kapsamında Bornova Seçim Ofisi açılışına katıldı.

Programda Tugay’a CHP Bornova Belediye Başkan Adayı Ömer Eşki, İzmir büyükşehir Belediyesi eski başkanı Aziz Kocaoğlu,  CHP İzmir eski milletvekilleri Atila Sertel ile Kamil Okyay Sındır ve CHP Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın eşlik etti.

Programda yapılan konuşmalarda eleştiri okları Kordon ziyareti üzerinden Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı AK Partili Hamza Dağ ve diploma üzerinden Cumhur İttifakı Bornova Belediye Başkan adayı AK Partili Cevdet Çayır’a yönlendi.

Tugay ise konuşmasında, aday gösterilmeyen belediye başkanlarına çağrıda bulunarak, “Mitinglere bekliyorum” ifadelerini kullandı.


TUGAY: BİZİM BİR NUMARALI VASFIMIZ…

Konuşmasında ‘bayrak değişimi’ vurgusuyla başlayan Tugay, “İzmir’in dört bir yanında seçim için alanlardayız. Sabahtan akşama haklılığımızı, kendimizi ve davamızı anlatmaya çalışıyoruz. Son birkaç gün içinde Selçuk’un Ödemiş’in, Torbalı’nın köylerini dolaştım. Bize ‘Aziz başkanımızı unutmadık’ dediler. Ben bunu söylemek istedim. Çünkü Aziz Başkanımızın bugün yanımızda durmasından büyük onur duyuyorum. Bizler, CHP’lileriz. Buradaki bu tabloda yıllarca bu partiye hizmet etmiş insanlar var. Dün onlardı hizmet edenler, bugün bizler huzurlarınızdayız. Biz CHP’liyiz. Bizler, altı oklu bayrağın gölgesinde onur sayan, mücadele etmeyi onur sayan insanlarız. Ama bizim bir numaralı vasfımız şu… Biz halkız. Biz, başka yerlerden değil, davanın tam göbeğinden geliyoruz. Biz Cumhuriyet'e inanan Atatürkçü insanlarız. Bu bayrak emanettir. Türkiye cumhuriyetini kuran Atatürk’ün iki emanetinden biridir CHP. Biz bu bayrağı onurla taşıyacak ve onurla bizden sonraki arkadaşlarımıza devredeceğiz” dedi.


“HEPSİNİ MİTİNGE BEKLİYORUM”


Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran üzerinden aday gösterilmeyen belediye başkanlarına seslenen Tugay, “Buraya gelmeden Çeşme'deydim. Çeşme’de aday arkadaşımız değişti. Lal Deniz kardeşimize verildi adaylık görevi. Görüyorum ki Çeşme halkı Lal kardeşimi bağrına basmış. Ben oradayken Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, sahneye gelerek, ‘Ben bu onurlu görevi Lal Deniz’e devrediyorum. Onunla birlikteyim’ dedi. Buradan bir çağrı yapmak istiyorum. Şu an belediye başkan arkadaşlarımız... Eğer kendisinden başka birisi aday gösterildiyse o bayrakla birlikte gelin ve aday arkadaşlarımızla birlikte olun. Onların yanında olun, onlara destek olun. Çünkü siz bu bayrakla CHP ile o koltuklara geldiniz. Onlara düşen ve CHP’lilere yakışan onlara destek olmaktır. Hepsini mitinglere bekliyorum” diye konuştu.


“ASIL MESELE CHP’YE KAYBETTİRMEK DEĞİLDİR”


İsim vermeden AK Parti’ye, CHP’den istifa eden isimlere ve dağılan Millet İttifakı ortaklarına eleştiride bulunan Tugay, “Bu şehre hizmet etmek isteyen kimsenin kolundan tutmadık. Ama İzmir’i rant merkezi yapmak isteyenlerin karşısında durduk. Bugüne kadar görevli arkadaşlarımız yaptı. Bundan sonra biz yapacağız. Milletin huzurunda efendi gibi duracaksın. Ama ne zaman ki birisi bu milletin hakkını gasp etmeye kalkarsa onun karşısında en yüksek sesinizle duracaksınız. İzmir’i yenemeyeceksiniz. Biz en büyük gücü kardeşliğimizden, yoldaşlığımızdan alacağız. Bugün bir sürü yalana yanlışa kana kana çözümü başka yerde arayanlar… Onları bir kenara koyuyorum. CHPye kaybettirme peşinde olanlar… İzmirlilere sesleniyorum. Birleşelim. Sandıkta birleşelim. Asıl mesele CHP’ye kaybettirmek değildir. CHP’ye 100 yıldır kimse kaybettiremedi, bundan sonra da kaybettirmeyecek. Bu şehri kimseye vermeyeceğiz. Bundan sonra kısa çöp uzun çöpten hakkını alacak. Bunu biz sağlayacağız” ifadelerini kullandı.


EŞKİ: İZMİR’İN ANCA ÇEVRESİNDEN DOLANIRLAR


CHP Bornova Belediye Başkan Adayı Eşki, konuşmasında şunları söyledi; “Bu dönem İzmir’de çok genç bir kadro sahaya çıktı. Çok büyük bir heyecan ama çok büyük bir mirasın takipçisi olmak için yola çıktık. İnsanlar ya miras yiyici olurlar ya da onlara teslim edilenleri alıp büyütürler. Biz çok iyi bir kadroyla büyüdük. Ben CHP Bornova Gençlik Kolları’nda büyüdüm. İzmir’i ham etmeye geliyorlar İzmir’i ham ettirmedik, ettirmeyeceğiz de. Buraya gelirken Hamza Dağ’ın bir reklamını gördüm. İzmir’in çevresine çevre yolu yapacaklarmış. Onlara söyleyeyim. Anca İzmir’in çevresinden dolanırlar. Biz 31 Mart seçimlerinin son sözünü İzmir’den söyleyeceğiz. Birileri kendi şahsi çıkarları için cumhuriyetin karşısına geçmiş olabilir. Ama bizim mücadele etmekten başka çaremiz yok. Yolundan dönenlere sesleniyorum. Dönen dönsün ben dönmem yolumdan.”


KOCAOĞLU: İZMİR ZAPTEDİLEMEYECEK


İzBB eski Başkanı Kocaoğlu, konuşmasında Bornova’nın kendisi için önemine vurgu yaparak “Buraya 1968 senesinde okumaya geldim. 55 sene olmuş. O günden bugüne Bornova’dayız. İş yaptık, çocuklarımızı büyüttük, hep beraber siyaset yaptık, hayatı ve varlıkla yokluğu paylaştık. Ben Tokat doğumluyum ama hayatımın dörtte üçü Bornova’da geçti. Bornova beni el üstünde tuttu. Beni belediye başkanı yaptı. 69 gün belediye başkanlığı yaptıktan sonra 15 sene Büyükşehir Belediye başkanlığı yaptım. Ama o günden bugüne Bornova benim hep yanımda oldu ve hep destekledi. Başkan olduğumda sanayi odasına gittim. Bana sorular geliyor ama alay eder gibi. Ben de Bornova’yı referans gösterdim. 20 bin numara var. Beni onlara sorun dedim. Ben sizi tanımıyorum, siz beni tanımıyorsunuz ama onlar beni tanıyor dedim. Sormuş olacaklar ki daha sonra bana karşı davranış değişti. Hepimiz CHP’liyiz. 5 sene Büyükşehir’de başkanlık yaparken tek bir hedefim vardı. O da bayrağı CHP’li birine devretmek. Bunu başardım. Tunç Başkanımıza bayrağı teslim ettim. Şimdi o da Cemil Tugay’a devredecek. İzmir, 81 vilayetin hiçbirine benzemez. İzmir, kendi kendine yetebilen, hiçbir çıkar için ilkelerinden taviz vermeyen bir kenttir. İzmir zapt edilemeyecek” dedi.


SINDIR: BİZİ KİMSE EĞEMEZ VE YIKAMAZ


Sındır ise konuşmasında iki adaya da destek konuşmasında bulunarak “Bu bayrağı asla yere düşürmedik, asla kimsenin başını öne eğdirmedik. Partimiz ve ülkemiz ve tabii ki de Bornova’mız için o bayrağı hep alnımız açık başımız dik tutuk. Teslim ettiğimiz arkadaşlarımız da bayrağı hep yukarı çıkarma gayretinde oldular. Eminim ki Ömer kardeşimiz o bayrağı daha da yukarı çıkaracak. Yolun açık olsun demeyeceğim. Yolunu açmak hepimizin görevi. Bornova bu gücüyle… Bizi kimse eğemez ve yıkamaz. Hem Cemil Başkanımıza hem de Ömer Başkanımıza şimdiden hayırlı olsun diyorum ” ifadelerini kullandı.


SERTEL: KAPATACAĞI YERLERİ GEZİYOR!


Eleştiri oklarını AK Parti İzBB Adayı Hamza Dağ’a ve onun Kordon ziyaretine çeviren Sertel ise “Bornova’nın siyasetteki yeri çok büyük ve anlamlıdır. Aziz Kocaoğlu gibi kırılamayacak bir büyükşehir rekoruna imza atan ilçedir. Bornova eğilip bükülenlerin değil dik duranların, siyasette iz bırakanların kentidir. Şimdi birileri Bornova için hayaller kuruyorlar Şunu unutmasınlar buranın emekçi halkı, namusuyla yaşamış, hayatı boyunca kimseye baş eğmemiş halkı, oranın kökeni Mustafa Kemal Atatürk’e ve CHP’ye dayanır. Atatürk’ün partisini Bornova’da kimse yıkamaz! Biz birbirimizi tanıyoruz. Ne kadar incinsek de mesele şahsi değildir. Bir an önce bunları aşıp yek vücut olma zamanıdır. İzmir’i karanlığa boğmak istiyorlar. Bakmayın siz onun yüzündeki şirinlik maskesine ve meyhane gezilerine. O, kapatacağı yerleri geziyor. Takiye yapıyorlar. Sandıkta İzmir’e sümüklü çocuk benzetmesi yapanlara öyle bir ders vereceğiz ki 31 Mart gecesi İzmir yine İzmir’liğini gösterecek” diye konuştu.


ÇAPIN: BU HALKI KANDIRMAKTIR


İlçe Başkanı Çapın, AK Parti Bornova Belediye Başkan adayı Cevdet Çayır’ı diploma üzerinden hedefin alırken “CHP örgütü ayakta. Tüm beklentileri bizlerde umutsuzluk olacağı yönünde. Mustafa Kemal Atatürk’e saldıranlara karşı ayağa kalkmayacağımızı düşünenler vardı. Ama sokaklardayız. İzmir’i alacağını düşünen yobaz kesim hiç umutlanmasın. Öyle Kordon’a meyhane dolaşıp İzmir’i kandıracaklarını düşünmesinler. Bunlara mı kanacak İzmir halkı! Bornova’da pırıl pırıl bir adayımız var. İnanıyorum bizim yüzümüzü kara çıkarmayacak. Karşımızda da bir aday var, Cevdet Çayır. Bizde bir diploma var. Rusya Federasyonu’nda bir üniversiteden. Bu arkadaş ne zaman Rusya’ya gitmiş de okumuş! Ne Kasım ayında başvuruyor ve diploma çıkıyor. Diplomam var diyor. Ne zaman 4 yıl yaşamış Rusya’da? Bu halkı kandırmaktır. Gerçeği söyleyin” dedi.

Kaynak: TENZİLE AŞÇI

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.