TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Seçimde ikinci tur turizmi öteledi 

Turizm sektörünün acı çektiğini kaydeden ÇEŞTOB Başkanı Demir, “Seçimlerin ikinci tura kalması turizm camiasını üzmüştür. Sezonu ötelemiştir” dedi 

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2023 13:51
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Seçimde ikinci tur turizmi öteledi 

SULTAN GÜMÜŞ KAYA  - ÖZEL HABER

Kovid-19 ve beraberinde yaşanan ekonomik kriz dolayısıyla zor zamanlar geçiren turizm sektörü, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalmasıyla birlikte çıkmaza girdi! Konuya dair görüşlerine yer verdiğimiz Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Yakup Demir, “Seçimden sonra bir hareketlilik yaşanır mı bilemiyorum. Şu an tek bildiğim durgun olduğumuz, turizm sektörü olarak acı çektiğimiz… Eğer seçimi kazanan taraf dünyayı Türkiye’ye davet eder, sorunları kendi içinde çözer, ülkelerle kavga etmez, ülkelere bir takım olumsuzluk mesajları göndermezse zaten turizm kendiliğinden gelişecektir. Turizm özgürlüğü, demokrasiyi çok seviyor. Bunların sağlanmasını istiyoruz” dedi. 

yakup demir

TURİZMDE EKONOMİK KAYIP! 

“Seçimlerin ikinci tura kalması turizm camiasını üzmüştür. Sezonu ötelemiştir” ifadelerini kullanarak konuşmaya başlayan Demir, “Bu da turizmde ciddi bir ekonomik kayıp demektir. Şu anda özellikle ikinci tura geçişten sonra yurt içi, yurt dışı tüm rezervasyonlarımız beklemeye girdi. İptaller söz konusu değil ama sezonun en çok rezervasyon aldığı dönemde rezervasyonların durması bize acı veriyor. Pandemi, ekonomik kriz derken turizm bir de seçim engeline takıldı! Tek dileğimiz seçimlerin ardından demokratik bir ortam içerisinde kazanan tarafın herkesi kucaklayan bir üslup sergilemesi. Beklentimiz bu doğrultuda” bilgisini paylaştı. 

tatil

TÜRKİYE’DEKİ KAVGADAN MUTSUZLAR 

Başkan Demir, şunları kaydetti: “Biz turizmciler çok fazla taraf olan bir sektör değiliz. Her zaman için memleketimizin dışa açık, özgürlüğe, demokrasiye açık bir toplum olması beklentisindeyiz. Böyle olduğu için de özellikle yurtdışı, sınır ötesi deyimlerin makul seviyede olmasını talep ediyoruz. Kendi içimizde tartışabiliriz, mücadele edebiliriz ama sınır ötesinde kavga edilmemesini, her zaman için hoşgörüyle, diyalog ile yürütülmesini bekliyoruz. Bu çok önemli. Biz turizmciler çok gezen, çok gören, çok araştıran bir sektörün temsilcileriyiz. Böyle olunca da özellikle yurtdışındaki insanların Türkiye’deki kavgadan mutsuz olduklarını görüyoruz.” 

TURİZM ÖZGÜRLÜĞÜ SEVİYOR 
 
Başkan Demir, sözlerine şöyle devam etti: “Avrupa Birliği, Rusya ya da diğer ülkelerle olsun kardeşçe, diyalogla ülkelerimizin çıkarlarını koruyarak ilerlemek, yönetilmek hepimizin beklentisi. Bu olursa zaten çok fazla hesap yapmaya gerek kalmaz. Milyonlar Türkiye’ye akar, milyar dolarlar da Türkiye’ye akacaktır… Seçimden sonra bir hareketlilik yaşanır mı bilemiyorum. Şu an tek bildiğim durgun olduğumuz, turizm sektörü olarak acı çektiğimiz… Söylediklerime bağlı. Eğer seçimi kazanan taraf dünyayı Türkiye’ye davet eder, sorunları kendi içinde çözer, ülkelerle kavga etmez, ülkelere bir takım olumsuzluk mesajları göndermezse zaten turizm kendiliğinden gelişecektir. Turizm özgürlüğü, demokrasiyi çok seviyor. Bunların sağlanmasını istiyoruz.”  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.