TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Seçim süreci özel sektörü de vurdu

EBSO mayıs ayı toplantısında konuşan Meclis Başkanı Gökçüoğlu “Seçim ekonomisi özel sektörü iş yapamaz hale geldi” şeklinde konuştu

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2023 14:20
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Seçim süreci özel sektörü de vurdu

AYSELİN UZUN

Ege Bölge Sanayi Odası (EBSO) mayıs ayı olağan meclis toplantısı EBSO Meclis Başkanı H.İbrahim Ğökçüoğlu başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda seçim sürecinin özel sektöre verdiği zararlar hakkında konuşan Gökçüoğlu “Sayın Cumhurbaşkanı ve kabineden beklentimiz de, ülkemizin ekonomik toplumsal konularına odaklanarak, ivedi çözümler üretmeleridir. Seçimin öncesi, sonrası derken çok fazla zaman kaybedilmiştir. Oysa ki, piyasaların ve de bizlerin daha fazla zaman kaybına tahammülü yoktur. En basitinden üretim ve sonrasında ihracat yapmak için gereken ithalatı yapacak dövize dahi ulaşılmaz noktaya gelinmiştir” dedi.

EBSO

BÜYÜK RİSKLER TAŞIMAKTADIR

Gerçekleştirilen genel seçimlerde oy kullanan bazı kesimlerin Türkçe dahi konuşamamasına tepki gösteren Gökçüoğlu, yaptığı açıklamada “Seçim süreci ile ilgili birkaç konunun altını çizmek istiyorum. Öncelikle Türkçe dahi konuşamayan, vatandaşlık verilmiş kişilerin oy kullanmış olmalarını anlamakta zorlanıyoruz. Hiçbir ülke bu kadar kolay vatandaşlık vermez, vermek de istemez. 
Üstelik hala da mülteciler gelmeye devam ediyor. Tüm bunlar, birçok kerelerde ifade ettiğimiz gibi hem demografik yapı açısından hem de ülke güvenliği, huzuru açısından büyük riskler taşımaktadır. Bu konuda akl-ı selim davranılması talebimizi tekrarlıyorum” ifadelerini kullandı.

TALEBİMİZ ÇÖZÜMLER ÜRETİLMESİDİR

Konuşmasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve kabile üyelerinden beklentilerine yer veren Başkan “Sayın Cumhurbaşkanı ve kabineden beklentimiz de, ülkemizin ekonomik toplumsal konularına odaklanarak, ivedi çözümler üretmeleridir. Seçimin öncesi, sonrası derken çok fazla zaman kaybedilmiştir. Oysa ki, piyasaların ve de bizlerin daha fazla zaman kaybına tahammülü yoktur. 
En basitinden üretim ve sonrasında ihracat yapmak için gereken ithalatı yapacak dövize dahi ulaşılmaz noktaya gelinmiştir. Seçim ekonomisi özel sektörü iş yapamaz noktaya getirmiştir. Diğer yandan, meclisin karma yapısının, Cumhuriyetimizin kazanımları ve ülkemizin kuruluş değerleri üzerinde yeni tartışmalara zemin hazırlamaması, tamamen ekonomiye odaklanması, toplumsal kutuplaşmadan uzak durulması, kadın haklarının gözetilmesi noktasında hassasiyet göstermesini diliyorum” dedi.

GÜNDEM İŞSİZLİK VE EKONOMİK SIKINTILAR

Meclis toplantısında Türkiye’de yaşanan işsizlik ve ekonomik sıkıntıları ele alan Başkan Gökçüoğlu “Meclis gündeminin Vatandaş yüksek enflasyondan kaynaklı yoksullukla mücadele ederken, sanayici üretim maliyetleri altında ezilirken, ihracatçı gerçekçi olmayan kurların ve günübirlik düzenlemelerin mağduriyetini yaşarken, gençlerimiz iş bulamamanın çaresizliği içindeyken ne bizlerin ne de Meclisimizin farklı bir gündemi olamaz” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.