TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sağlık Bakanlığı 35 bin personel alımı ne zaman yapılacak? Sağlık Bakanlığı personel alımı 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurusu sonrasında, Sağlık Bakanlığı tarafından planlanan 35 bin personel alımına dair detaylar merak konusu oldu. Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuruları ne zaman başlayacak ve hangi branşlarda alım yapılacak? İşte merak edilen sağlık bakanlığı personel alımı 2024 detayları…

Haber Giriş Tarihi: 30.01.2024 16:58
Haber Güncellenme Tarihi: 30.01.2024 16:58
Kaynak: HABER MERKEZİ
Sağlık Bakanlığı 35 bin personel alımı ne zaman yapılacak? Sağlık Bakanlığı personel alımı 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, binlerce vatandaşın Sağlık Bakanlığı'nda istihdam olanağına dair beklediği açıklamayı yaparak önemli bir duyuruda bulundu. İşte, Sağlık Bakanlığı personel alımı 2024 detayları haberimizde…

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DUYURDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir'de düzenlenen şehir hastanesi ve bağlantı yollarının açılışı töreninde yaptığı konuşmada, Sağlık Bakanlığı'na yapılacak 35 bin personel alımında, bu sayının 15 binini hemşirelerin oluşturacağını ifade etti.

Atama müjdesini veren Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"Sağlık dedik, şehirlerimizin tamamını binalarıyla, donanımıyla, teçhizatıyla, ambulansıyla en modern sağlık hizmetlerine kavuşturduk. İzmir'de olduğu gibi pek çok yerde faaliyete geçen şehir hastaneleriyle sağlık hizmetlerini dünya standartlarının üstünde bir seviyeye taşıdık. Yaklaşık 310 bini doktor olmak üzere 1,5 milyona yakın sağlık çalışanıyla bu alandaki insan kaynağımızı güçlendirdik. Önümüzdeki ay kamuya 15 bini hemşire olmak üzere 35 bin sağlık personeli daha alıyoruz. Ülke genelinde 2,5 milyon kişiye evde sağlık hizmeti vererek hizmeti insanımızın ayağına götürdük."

KADRO DAĞILIMI NASIL OLACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği bilgiye göre, 35 bin personel alımının 15 bini hemşire kadrosunda gerçekleştirilecek. Ancak, geriye kalan 20 bin personelin hangi kadrolarda istihdam edileceği henüz netlik kazanmadı. Sağlık Bakanlığı personel alımı başvurusu için detaylar kısa süre için belli olacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.