TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SABİM’e bağlı sağlık çalışanları ülke genelinde iş bıraktı

SABİM toplu iş sözleşmesini protesto etmek ve sağlık sisteminin işlevsizliğini görünür hale getirmek için ülke genelinde iki günlük iş bırakma eylemine başladı

Haber Giriş Tarihi: 01.08.2023 10:07
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
SABİM’e bağlı sağlık çalışanları ülke genelinde iş bıraktı

KEMAL ÖZKURT
Sağlık ve Sosyal Hizmet Birlik ve Mücadele Platformu (SABİM), toplu iş sözleşmesini protesto etmek ve sağlık sisteminin işlevsizliğini görünür hale getirmek için ülke genelinde 1 – 2 Ağustos tarihlerinde aciller hariç iş bırakma eylemine başladı. İzmir Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde sabah saatlerinde toplanan sağlık çalışanları toplu iş sözleşmesi ve sağlıkta şiddet olaylarına karşı protestolar atarak basın açıklamasında bulundu. SABİM platformu tarafından yapılan ortak basın açıklamasında “Toplu sözleşme taleplerimizi belirleyerek platformun büyük çoğunluğunun katılımıyla 1-2 Ağustos’ta ülke genelinde iş bırakma kararı aldık. Çünkü ölüyoruz, öldürülüyoruz, ekonomik olarak açlık sınırındayız ve artık tükeniyoruz” ifadeleri kullanıldı.



ÖLÜYORUZ, ÖLDÜRÜLÜYORUZ
Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin önünde okunan basın açıklamasında, “Ayrı yönlerimizi bir kenara bırakarak sağlık ve sosyal hizmet kolunda görev yapan kamu çalışanlarının ortak taleplerini, haklı mücadelemizi daha sesli duyurabilmek ve birlikteliğimizi ortaya koyabilmek adına SABİM platformu çatısı altında bir araya geldik. Toplu sözleşme taleplerimizi belirleyerek platformun büyük çoğunluğunun katılımıyla 1-2 Ağustos’ta ülke genelinde iş bırakma kararı aldık. Çünkü ölüyoruz, öldürülüyoruz, ekonomik olarak açlık sınırındayız ve artık tükeniyoruz. Sağlıkta şiddeti engellemek için sadece kanunların yeterli olmayacağını biliyoruz. Rant alanına dönüştürülen, kışkırtılan sağlık talebi, saygının yok edilmesi, eksik istihdamla verilmeye çalışılan hizmet, sanal kuyruklar ve  5-10 dakikalık muayene süreleri şiddeti üreten bu sistemin kendisidir. Çeşitli kalemler altında ödenen ve emekliliğe yansıtılmayan ek ödemlerle kandırılıyoruz. Gerçek enflasyon karısında bizleri sadece yüzde 17,5 zam reva görülürken emekliliğimize yansıtılmayan seyyanen zam ile eğitimli olmak cezalandırılıyor ve mezarda emekliliği mahkûm ediliyoruz” ifadeleri kullanıldı. 

İMDAT DEMEYEN KİMSE KALDI MI?
Basın açıklamasının devamında, iş hukukuna göre normal mesailerinin iki katı olması gerekirken yarısından daha azını aldıklarını belirten temsilciler basın açıklamasını “Çocuklarımız için sağlıklı beslenme koşullarını sağlayamıyor, eğitim masrafları ve kiraları bile ödemekte zorlanıyoruz. Sağlık sitemindeki kargaşa ve hukuksuzluk nedeniyle hekimlerimiz, hemşirelerimiz, ebelerimiz, teknikerlerimiz ve teknisyenlerimiz kısacası sağlık ekibinin hiçbir üyesi artık nefes alamıyor. İmdat demeyen kimse kaldı mı aramızda? Daha ne kadar dibe vurabiliriz. Artık göğsümüzü gere gere hekimim, ebeyim, hemşireyim demeyi geçtik, çalışanlar olarak memurum demekten utanır hale geldik Sendikal ikramiyenin barajlara bağlanmasını kabul etmiyoruz. Yetkili sendika tarafından kullanılan ve ayrımcılığa yol açan tabip dışı ifadeyi kabul etmiyoruz” sözleriyle sonlandırdı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.