TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rotaractlar Dostluk Sofrası kurdular

“Komşusu açken tok yatmamak” gerektiğine inanan Rotaract gençler, dayanışma ve yardımlaşma ruhunu maksimuma çıkarmak için “Dostluk Sofrası” kurdular.

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2024 14:15
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2024 14:15
Kaynak: BÜLTEN
Rotaractlar Dostluk Sofrası kurdular

Rotaract Kulüpleri ve Rota Gurme Hobi Grubu, Türk kültüründe önemli bir yere sahip olan dayanışma ve yardımlaşma ruhunu ekonomik krizin zirve yaptığı süreçte güçlendirme ihtiyacının daha da fazla olduğu inancıyla "Dostluk Sofrası" adını verdikleri bir dizi projeyle bir araya geldiler.

Bornova, Dokuz Eylül, Magnesia ve Smyrna Rotaract Kulüpleri, kültürel mirasın korunması ve toplumsal dayanışmanın güçlendirilmesi için birlikte çalışarak üç farklı etkinlik düzenlediler. Bu etkinliklerin, Türk kültürünün zenginliğini ve insanlar arasındaki güçlü bağların tekrar dinamizm kazanması hedefleniyor.

Bornova Rotaract Kulübü, Dokuz Eylül Rotaract Kulübü, Magnesia Rotaract Kulübü ve Smyrna Rotaract Kulübü, kültürel mirasın devamlılığı ve toplumsal dayanışmanın önemine vurgu yaparak üç farklı etkinlikte bir araya geldiler.

Dostluk sofrası aşure gününde kuruldu

İlk olarak, projenin ilk ayağında, "Dostluk Sofrası"nın simgesi olan aşure gününde bir araya gelindi ve birlikte aşure dağıtımı gerçekleştirildi. Bu anlamlı buluşma, paylaşmanın önemini bir kez daha vurguladı.

Dostluk sofrasının 10 Kasım’daki menüsü Atatürk anısına lokma oldu

İkinci aşamada ise, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün anısına 10 Kasım'da gerçekleştirilen lokma etkinliğiyle bir araya gelindi. Bu etkinlik, birlik ve beraberliğin simgesi olan lokma dağıtımıyla, Türk milletinin Cumhuriyetinin Kurucusu ve bugünkü modern Türkiye’nin mimarına olan bağlılığını gösterdi.

Hasta yakınlarına çorba dağıtımı yapıldı

Son olarak, Ege Üniversitesi Hastanesi bahçesinde hasta yakınlarına ve çalışanlara akşam saatinde çorba dağıtımı gerçekleştirildi. Bu etkinlik, toplumun ihtiyaç duyduğu her an dayanışma ve yardımlaşmanın önemini hatırlatarak, insanlar arasında güçlü bağlar kurulmasına katkı sağladı.

“Kulüplerimizin bir geleneği olan toplum hizmetleri projeleri gelecek nesillere aktarmayı istiyoruz” diye konuşan Rota Gurme Hobi Grubu Başkanı Mehmet Sergen Becerik, “Bu vesileyle bütün dostluk yoluyla hizmet anlayışı ile birlik ve beraberliğimizi pekiştiren Aşure, Lokma ve Çorba hayrı düzenledik. Her geçen yıl daha fazla kişiye ulaşmanın verdiği mutluluğu yaşıyoruz. Umarım bundan sonraki yıllarda yapacağımız hayır yemeklerine katılım bugünden daha fazla olur ve daha fazla kişinin kulüplerimize gelmesini sağlarız. "Dostluk Sofrası" projemiz inşallah güzelliklere ve beraberliğimize vesile olacaktır. Ayrıca davetimizi kırmayarak projemize destek olan bütün kulüp başkanlarıma, dostlarımıza da teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.