TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Romanlar gün yüzü görmeyecekler mi?

Tepecik Romanları Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Derneği Başkanı Aşkın Özbaylar, Tenekeli Mahalle'de işsizliğin kol gezdiğini, işsizlik sebebiyle suça itilen gençlerin ufak suçlardan çok ağır cezalara mahkum edildiğini söyledi

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2016 08:46
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Romanlar gün yüzü görmeyecekler mi?

ONURHAN ALPAGUT

İşsizliğin kol gezdiği İzmir'in Tenekeli Mahallesi olarak bilinen Tepecik'teki Roman mahallesi, bir de bunun üstüne gençlerini kaybediyor. İşsizlik sebebiyle suça itilen gençlerin ufak sebeplerden dolayı 36 yıla kadar suça mahkum olduklarını ifade eden Tepecik Romanları Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Derneği Başkanı Aşkın Özbaylar, yetkilere seslendi. Özbaylar, “İstiyoruz ki bu saatten sonra geriye bakmayalım ileri bakalım. Hiç olmazsa kaybettiklerimizi geri kazanalım. 30-40 yıl cezaya mahkum edilen gençlerimizin işledikleri suçlar cep telefonu hırsızlığı gibi düşük nitelikli suçlar. Konu hakkında yetkililer bize ulaşsın, bizimle irtibata geçsin” dedi.

BİR TELEFONA 36 SENE CEZA

Yıllardır polisler tarafından Roman gençlerin potansiyel suçlu olarak görüldüğünü söyleyen Tepecik Romanları Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Derneği Başkanı Aşkın Özbaylar, “Öyle bir dönem yaşadık ki burada gençlerimiz, 5 liralık telefona 36 sene ceza aldı. Mahallemizde, hiçbir gencimiz durmuyor. Suçları, işlerinin güçlerinin olmaması, çaresizce hayatla mücadele etmeleri... Serbest meslek ile uğraştıkları için bugünleri var yarınları yok. Gençlerimizin hiçbirinin sosyal güvencesi mevcut değil. Türkiye Cumhuriyeti nüfus kaydında varlar, aslında yoklar. Bu çocuklarımız unutulmuş, perişan. Gün yüzü göremeyecekler mi? Biz istiyoruz ki bu saatten sonra geriye bakmayalım ileri bakalım. Hiç olmazsa kaybettiklerimiz geri kazanalım. 30-40 yıl hapse mahkum edilen gençlerimizin birçoğu cep telefonu hırsızlığı gibi ufak nitelikli suçları bulunuyor. Bu çocukların aileleri perişan. Lütfen yetkililer bizlere ulaşsın, bizimle konuşsun” dedi.

ÇAĞRIDA BULUNDU

Tenekeli mahallede yarım asırdır bulunduğunu ifade eden Tepecik Romanları Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Derneği Başkanı Aşkın Özbaylar, “Gerekli birimler bize ulaştığı takdirde yetkililere yardımcı oluruz. Metropolümüzün suçlu olduğunu söyleyen polislerimiz, biz bunu düzeltebiliriz. Bunu düzeltecek eğitim programımız var. Bu çocuklarımıza sahip çıkılsın istiyoruz. Gerekli plan ve projelerimiz var. Tüm bu projeler ile halkımızı korkutmasınlar, bizimle bütünleşsinler. Halkımızı sevsinler. Bizler hain, terörist değiliz. İstesek de olamayız. Bizler peygamber soyundan geldik. Ekmeğini yediğimiz, suyunu içtiğimiz, kanı dökülen bu bayrağa ihanet etmeyiz. Hainlik yapmadık, yapmayız da. Mülk amirleri, yerel yönetimler, Sosyal Politikalar Bakanlığı Ahmet’e, Mehmet’e gitmesinler. Direkt hedefe, yani biz sivil toplum örgütleri liderlerine ulaşsınlar. Burada dernek başkanı biziz. Bizlere ulaşsınlar, temel bilgiyi, sorunları bizden dinlesinler. Evin alt katına girip, üst katına çıkmamazlık etmesinler. Bir mahallemize girip, 100 mahallemize arkalarını dönmesinler. Tüm yetkililerden bizleri dinlemelerini istiyoruz. Eğer onlar buraya gelmiyorlarsa, bizleri davet etsinler biz gidelim. Artık iktidarda bizi duysun Roman açılımını ilerletsin. Yok saymasınlar, açılımı yaptıkları gibi raftan da dosyaları indirsinler” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.