TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rektörden personele askeri usul ceza iddiası

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, paylaştığı bir videoda, İYTE Rektörü Baran’ın, yabancı bir araçla kampüs içine girdiği sırada güvenlik personelinin aracı durdurmadığını ve bu sebeple sıcağın altında çalışanlarını Atatürk heykeli önünde beklettiğini öne sürdü

Haber Giriş Tarihi: 25.08.2023 09:41
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: HABER MERKEZİ
Rektörden personele askeri usul ceza iddiası

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, sosyal medya hesabından çok konuşulacak bir video paylaştı. Özdağ’ın iddiasına göre İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü Prof.Dr. Yusuf Baran, enstitüye sivil araçla geldi fakat güvenlik görevlileri sivil aracı durdurmadı. Rektör Baran bunun üzerine güvenlik personellerinin yanına gelerek, “Neden aracı durdurmadın?” diye sordu ve personellerine askeri usul bir ceza vererek, Atatürk heykeli önünde nöbet tutma cezası verdi. Nöbet cezası verdiği personelin başına ise güvenlik amirini nöbetçi dikti.

rektor-baran

Özdağ, Rektör Baran’ın cezasına, “Burası bir üniversite, cezayı veren bir profesör” yorumunu yaptı. Öte yandan Özdağ’ın iddiaları sosyal medyada tartışma konusu olurken; Baran’a tepkiler yağdı. Hata yapan güvenlik personellerinin yılın en sıcak günlerinde güneş altında bekletilmesine tepki gösteren sosyal medya kullanıcıları, Baran’ın kendini kışlada komutan sandığını ifade etti. 

özdağ

CEZAYI VEREN BİR PROFESÖR
Özdağ, paylaşımında, “İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü rektörü makam aracı ile değil sivil bir araç ile Enstitüye geliyor. Güvenlik görevlisi sivil aracı durdurmuyor. Belki içinde rektörü gördü tanıdı. Rektör bunun üzerine “Neden aracı durdurmadın?” Diyerek güvenlik görevlisine Atatürk heykeli önünde nöbet tutma cezası veriyor. Onun başına da güvenlik amirini nöbetçi dikiyor. Burası bir üniversite, cezayı veren bir profesör” ifadelerini kullanmıştı.  

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.