TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Özgener İTO’ya aday

Ege Tütün İhracatçıları Birliği Başkanı Mahmut Özgener, basın toplantısı düzenleyerek İzmir Ticaret Odası başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Özgener, “Değişim için gereken adımları cesurca atacağız” dedi

Haber Giriş Tarihi: 11.01.2018 09:08
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Özgener İTO’ya aday

SULTAN GÜMÜŞ

İş dünyasının önde gelen isimlerinden Mahmut Özgener, İzmir Ticaret Odası (İTO) başkanlığına adaylığını açıkladı. Ege Tütün İhracatçıları Birliği Başkanı ve Türkiye Futbol Federasyonu eski Başkanı Mahmut Özgener, “Değişim için gereken adımları cesurca atacağız” dedi. Özgener, “Yakın dostlarım ve meslektaşlarım bana bu teklifle ilk kez geldiklerinde hayatımın en önemli kararlarından birinin eşiğinde durduğumu anladım. Bu eşiği aşmamda ve aday olmamda en büyük pay, bana bu teklifi getiren, güven duyan, desteğini ilk andan itibaren esirgemeyen Ticaret Odası mensubu iş adamları, meslek komitesi ve meclis üyesi arkadaşlarım. Tabi ki böyle adaylıkların, nerede olursa olsun ciddi süreçler ve insanlara yüklediği büyük sorumluluklar var. Söz konusu İzmir Ticaret Odası Başkanlığı gibi önemli bir görevse, bu sorumluluk çok daha büyüyor” diye konuştu. İzmir’in potansiyelini ortaya çıkarmak, değişimi birlikte başarmak ve geleceği birlikte inşa etmek için aday olduklarını dile getiren Özgener, “Değişim için gereken adımları cesurca atacağız. Gelişim için gereken tüm koşulları oluşturmak için çalışacağız. Tüm hedeflerimizi birlikte, yan yana, büyük bir sinerjiyle başaracağız” diye konuştu. Projelerini açıklayan Özgener, henüz adaylık açıklamasında bulunmayan İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş’ın yeniden aday olması durumu hakkındaki soruya da, “Ciddi bir rakip, çekişmeli bir seçim sürecini beraberinde getirir. Rekabetin olduğu her ortamda da kazanan kurum olur” cevabını verdi.

“POTANSİYELİ GERÇEĞE ÇEVİRECEĞİZ”

İzmir’in, ekonomik değerlerle öncü bir şehir olduğunu söyleyen Özgener, “Aynı anda hem ihracat/ithalat rakamlarında, hem sanayi üretiminde, hem tarım ve hayvancılıkta ilk 5 sıra içinde olan Türkiye’de başka bir kent yok. Tüm bu özelliklerle ortaya çıkan potansiyeli gerçeğe çevirmek, değişimi birlikte başarmak, geleceği birlikte oluşturmak için adayız” diye konuştu. Yapılan araştırmaların, İzmir’in en önemli sorunlarından birinin kendini anlatmak olduğunu gösterdiğini belirten Özgener, İzmir’in kalitesini dünyaya kanıtlamaya odaklanacaklarını söyledi. İzmir Ticaret Odası olarak her üyenin yer alacağı, her bileşenin katılacağı bir hamleyle İzmir’in dünyada konuşulan, övgüyle bahsedilen, tercih edilen bir kent haline getirilmesi gerektiğini kaydeden Özgener, dünyanın önde gelen finans merkezlerinde, sunumlar yaparak İzmir’in potansiyelini anlatacaklarını dile getirdi.

İZMİR’İN VARLIĞINI HİSSETTİRECEĞİZ

Dünyadaki ticaret odaları ile üyeleri arasındaki dijital entegrasyonu sağlayacaklarını belirten Özgener, projelerini şöyle anlattı: “Avrupa Birliği fonlarından oldukça düşük seviyede faydalanan üyelerimizin bu fonlardan maksimum seviyede fayda sağlaması hususunda öncü çalışmalar başlatacağız. Uluslararası işbirliklerini artıracak, dünyanın büyük ticaret merkezlerinde, teknoloji bölgelerinde, dünya ekonomisine yön veren kentlerde ismimizi duyuracağız. Çin’den Silikon Vadisi’ne kadar ticari ve kültürel ilişkilerimizi güçlendirecek, önemli Avrupa metropollerinde, Orta Doğu’nun önemli merkezlerinde İzmir’in varlığını ve imajını hissettireceğiz.”

TEKNOLOJİ KONUSU

İzmir’i teknoloji konusunda Türkiye’nin merkezi haline getireceklerini söyleyen Özgener, şöyle devam etti: “İnovasyon üssü adı altında yenilikçi yatırımları üyelerimizle birlikte hayata geçireceğiz. İç ve dış turizmde payımızı artırmak adına markamızı yeniden konumlandıracağız. Ayrıca kentimiz ve bölgemizin en önemli özelliklerinden olan yemek kültürünü tüm yerli ve yabancı turiste tanıtarak Yerel Gurme Köyleri kurulması gibi projelerle destek olacağız.” Tüm KOBİ üretim atölyelerinin çağın şartlarına uygun bir şekilde, altyapı ve lojistik problemlerini çözerek atölye kentler oluşturacaklarını vaat eden Özgener, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ara eleman sıkıntısını çözmek için yüksekokullar ile işbirliği yapacak, üniversitemizin bu konuda etkin rol almasını sağlayacağız. İletişim atölyeleri, sektör çalıştayları, teknolojik gelişmelerin tanıtımları, uluslararası konferanslar, uluslararası önemli kentlerin ticari kurumların sunumlarıyla, sinerjik etkinlikler düzenlemediğimiz tek bir hafta bile kalmayacak.” İzmir’in işsiz genç nüfusunun Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu hatırlatan Özgener, şunları da ekledi: “İzmir Ticaret Odası olarak meslek seçimi konusunda danışmanlık, farklı boyutlardaki staj programları, gençlerimizin kendisini gösterebileceği proje bazlı girişimler şart. İzmir Ticaret Odası bünyesinde, gençlerimizin öğrencilik hayatlarıyla senkronize bir şekilde ilerleyecek sertifika programlarına yer vereceğiz.”

“KAZANAN KURUM OLUR”

Özgener, adaylık açıklamasının ardından gazetecilerin de sorularını yanıtladı. Henüz adaylık açıklamasında bulunmayan İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş’ın yeniden aday olması durumuna nasıl baktığı hakkındaki soruyu cevaplayan Özgener, “Ciddi bir rakip, çekişmeli bir seçim sürecini beraberinde getirir. Rekabetin olduğu her ortamda da kazanan kurum olur. İnşallah Ekrem Demirtaş’la berber bu seçim sürecinde İzmir için yapılacak projeleri karşılıklı paylaşırken İzmir’in kazanacağı bir seçim sürecini yaşamış oluruz” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.