TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Oy pusulası değişecek mi? İnce'ye verilen oylar ne olacak?

Cumhurbaşkanı adayı İnce'nin adaylıktan çekilmesiyle merak konusu olan oy pusulasında değişiklik olup olmayacağı sorusuna İYİ Parti'nin YSK Temsilcisi Mustafa Tolga Öztürk, cevap verdi

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2023 12:45
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Oy pusulası değişecek mi? İnce'ye verilen oylar ne olacak?

KEMAL ÖZKURT
Memleket Partisi ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilmesiyle uzun süre önce basılan oy pusulasındaki sıralamasının değişip değişmeyeceği sorusu merak konusu oluyor. 4 adayın bulunduğu Cumhurbaşkanlığı oy pusulasında 2. sırada bulunan Muharrem İnce, adaylıktan çekilmesinin ardından oy pusulasında değişiklik yapılacak mı? sorusuna Yüksek Seçim Kurulu (YSK) 'ndan açıklama geldi. 

ADAYIN OYLARI GEÇERSİZ SAYILMAYACAK
Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan İYİ Parti'nin YSK Temsilcisi Mustafa Tolga Öztürk, Cumhurbaşkanı adaylarından birinin seçimden çekilmesi durumunda; oy pusulasının değiştirilmeyeceğini, adayın aldığı oyların geçersiz sayılmayacağını bildirdi. 
Öte yandan, çekilen adayın yüzde 50+1 alması durumunda nasıl bir senaryo oluşacağı konusunda da bilgiler veren Öztürk, adayın yüzde 50+1 alması durumunda ise 2. turda 2. aday ve 3. adayın ikinci tura kalmış kabul edileceğini ve seçimlerin bu iki aday arasında gerçekleşeceğini söyledi.



İNCE'YE VERİLEN OYLAR NE OLACAK?
Yurt dışında 9 Mayıs itibariyle biten oy verme işleminde adaylıktan çekilen İnce'ye verilen oylar ise geçerli sayılacak. İnce, resmi olarak çekilme başvurusu yaparsa 2. tura kalamayacak, seçilse bile mazbatasını alamayacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.