TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Organik besinler Organik Eczane'de

Eczanelerde glütensiz ve doğal ürünlerden sonra, hastalarına Türkiye'nin ilk organik besin ürünleri sunan eczanesi Organik Eczane, Karşıyaka Mavibahçe Alışveriş Merkezi'nde gerçekleştirilen törenle hizmete açıldı

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2016 08:04
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Organik besinler Organik Eczane'de

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN

Farklı bir eczane konseptiyle müşterilerine ve hastalarına sağlık hizmeti vermek amacıyla yola çıkan Organik Eczane Karşıyaka Mavibahçe’de düzenlenen açılış töreni ile kapılarını açtı.

İzmir’de ve bulunduğu lokasyonda hastalarına Türkiye’nin ilk organik besin ürünlerini sunan Organik Eczane’nin açılışını İzmir Eczacı Odası Başkanı Tuncay Sayılkan gerçekleştirdi. Çok sayıda davetlinin katıldığı açılış töreninde konuşan İzmir Eczacı Odası Başkanı Sayılkan, son dönemlerde bu konseptle açılan eczanelerin sayısının yavaş yavaş arttığına dikkat çekerek Organik Eczane’yi hizmete açan Seda Karakaş ve Orhan Karakaş’ı tebrik etti.

İLAÇLA SAĞLIĞI KORUMAK YETERLİ DEĞİL

Artık ilaçla sağlığı korumanın yeterli olmadığına değinen Eczacı Orhan Karakaş, “Sağlığı korumanın yanında beslenmeye de dikkat etmemiz gerekiyor. Biz burada açmış olduğumuz eczane ile bunun öncülüğünü yapmak istedik. Tabi ki organik ve doğal ürünleri burada bulunduracağız. Fakat özellikle çölyak hastalarımız var ki bu hastalarımız glütensiz beslenmek zorundalar. Ama bu hastalarımızın bu besinleri eczanelerde tedarik etmeleri çok zor. Biz böyle hastalara veya bitkisel ve doğal beslenmek isteyen hastalara bu ürünlere ulaşma konusunda destek olmak istiyoruz. Bizim amacımız insanlar hasta olmadan önce tedavi korunma amaçlı ürünleri insanlarla buluşturmak istiyoruz. Bu yüzden eczanemizi o konsepte göre düzenledik” diye konuştu.

EGE BÖLGESİ VE İZMİR’DE TEKİZ

Karakaş, Organik Eczane’de organik ürün sayısını daha da artırmak olduğuna değinerek, “Bu arada her organiğiz diyen ürünü getirtmiyoruz. Ürünlerin sertifikalarına çok dikkat ediyoruz. Gıda takviyeleri, dermokozmetik, ilaç ve diğer her türlü bakım ile ilgili ürünler eczanemizde çok rahat tedarik edilebilir. Bizim konseptte Ege Bölgesi ve İzmir’de başka bu tür bir eczane hizmeti verilmiyor. Burada ayrıca değişik aktivitelerimiz de olacak. İnsanlarımıza sosyal aktiviteler ile bazı şeyleri anlatmaya çalışacağız. Biz ilaç satmak ve önermek istemiyoruz. Biz doğal beslenmeyi ve doğal ürünleri önermek istiyoruz. Bizim mesleğimizde de devreye girdiğimiz en önemli kısım da budur. İlaçları zaten hekimler öneriyor. Bizde onun danışmanlığını hastalarımıza yapıyoruz. Hiç olmaz dediğimiz ürünlere eczanemizde çok fazla talep olduğunu gördük ama sağlıksız yiyecek ve içecekleri burada asla satmıyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.