TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Münferit olaylar olmaktan çıktı, katliama dönüştü... Hayvanlar için sen de imzacı ol!

Hayvanları yok etme değil, kısırlaştırma / aşılama seferberliği yapılmasını talep eden vatandaşlar, imza kampanyası başlattı

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2023 11:05
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Münferit olaylar olmaktan çıktı, katliama dönüştü... Hayvanlar için sen de imzacı ol!

Sokak hayvanlarına yönelik her geçen gün gerçekleşen şiddet olaylarının cezasız kalması toplumun birçok kesiminde tepkiye neden olurken, duyarlı vatandaşlar tarafından imza kampanyaları da yürütülmeye başladı.

“Sokak hayvanlarına yönelik katliama son verin, sorumluları cezalandırın!” başlıklı imza kampanyasında, “İhtiyaç duyulan tüm barınakların koşulları iyileştirilsin ve denetimi artırılsın. Hayvanları yok etme değil, kısırlaştırma / aşılama seferberliği yapılsın” talepleri yer aldı.

YA HAYVANLARI DOĞRUDAN KATLEDİYOR YA DA…

“Bu kampanya neden önemli?” denilen açıklama metninde şu ifadelere dikkat çekildi: “Her gün, Türkiye'nin farklı yerlerinden sokak hayvanlarına yönelik şiddet haberleri geliyor. Konya, Mamak, Sivas, Çanakkale, İstanbul... Bunlar artık münferit olaylar olmaktan çıktı, bir katliama dönüştü. Görevi hayvanları aşılamak, kısırlaştırmak, tedavi etmek ve aldığı yere geri bırakmak olan belediyeler ya hayvanları doğrudan katlediyor ya kötü koşullardaki barınaklara hapsediyor ya da ıssız yerlere bırakarak ölüme mahkum ediyor. Ülkede şu an sokak hayvanlarının yol açtığı sorunlar varsa bunun sorumlusu o hayvanlar değil, yıllardır görevini yerine getirmeyen belediyeler ve kamu görevlileridir.”

KISIRLAŞTIRMA SEFERBERLİĞİ YAPILSIN

Vatandaşların yetkili mercilerden talepleri ise şöyle: “Hayvanları öldüren, işkence eden, aç bırakan, tedavi etmeyen tüm belediye ve barınak görevlileri ve onlara göz yuman, önlem almayan yöneticileri yargılansın. Hayvan Hakları Yasası, konuyla ilgili çalışma yürüten sivil toplum örgütlerinin katılımıyla, hayvanları gerçekten koruyacak şekilde yeniden düzenlensin. Hayvana şiddet ve evcil hayvanını sokağa terk etme suçunun cezası artırılsın; hapis yatarı olsun. İhtiyaç duyulan tüm barınakların koşulları iyileştirilsin ve denetimi artırılsın. Hayvanları yok etme değil, kısırlaştırma / aşılama seferberliği yapılsın.”

İmzacı olmak isteyenler için

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.