TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mitingden ilk kareler… Binler Gündoğdu’da

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Gündoğdu Meydanı'nda düzenleyeceği miting için vatandaşlar alanda...

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2023 10:50
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Mitingden ilk kareler… Binler Gündoğdu’da

TENZİLE AŞÇI

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçimine tam 2 hafta kala İzmir’de hareketli saatler yaşanmaya devam ediyor.

WhatsApp Image 2023-04-30 at 15.50.23

Dün, Cumhurbaşkanı, Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın miting düzenlediği İzmir’de, bugün Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun düzenleyeceği miting için hazırlıklar tamamlandı.

1682854268303

Saat 15.30’da düzenlenecek mitingde Kılıçdaroğlu’na 6’lı masanın diğer liderleri İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun eşlik edeceği bildirilirken binlerce vatandaş miting öncesi alanı doldurdu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da katılacağı mitinge saatler kala Cumhuriyet Meydanı yakınında kurulan sahnenin önünde kalabalık oluştu.

1682852823074 (1)

DİKKAT ÇEKEN PANKARTLAR

Alana gelen vatandaşlar dövizlerle seslerini ve desteklerini duyururken alana asılan pankartlar da dikkat çekti. En çok dikkat çeken pankartlardan biri de sahnenin karşısına asılan “Çankaya’ya giden yol Gündoğdu’dan geçer” yazılı pankart oldu.

7’den 77’ye binlerce vatandaşın katıldığı mitingde ayrıca, seslerini duyurmak isteyen vatandaşlar da döviz açarak sorunlarını duyurmaya çalıştılar.

Döviz açanlardan biri asgari ücret yine açlık sınırı altında kalırken uzun süredir muhalefetin seslerini duyurmaya çalıştığı taşeron işçiler oldu. İşçiler, “İşçi sınıfı insan olarak kalmıştı. Ama yürekleri katılaşmamıştı”, “Gelecek yarınlarım için taşerona hayır” yazılı döviz açtılar.

WhatsApp Image 2023-04-30 at 14.27.38 (1)

BELEDİYE BAŞKANLARINDAN BİRLİKTELİK POZU

Alanda ‘bayram havası’ ifadeleriyle tanımlanan mitinge CHP’li politikacılar ve belediye başkanları da gelmeye başladılar.

1682854268208

Alana gelen Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda ve Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin sahneye çıkarak birliktelik pozu verdiler.

WhatsApp Image 2023-04-30 at 14.27.27

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.