TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Meteoroloji’den 14 kent için ‘sarı ve turuncu’ kod uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü genellikle yurdun Doğu bölgesinde bugün beklenen yağışlar nedeniyle 14 kente sarı ve turuncu kodlu uyarıda bulundu

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2023 11:44
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Meteoroloji’den 14 kent için ‘sarı ve turuncu’ kod uyarısı!

GURBET YAVUKLU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün beklenen kuvvetli sağanak yağışlar sebebiyle Orta Karadeniz Bölgesi ile Doğu Karadeniz'in kıyı kesimi ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusundaki toplamda 14 kent için sarı ve turuncu kod uyarısında bulundu. Meteoroloji tarafından ,yağışların bugün itibariyle etkili olacağını  ve özellikle , Rize il geneli ile Artvin'in kıyı kesiminde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olabileceği belirtilirken bu bölgelerde yaşayan vatandaşların, ani sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olması gerektiği açıklandı.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Bugün Orta ve Doğu Karadeniz'de beklenen gök gürültülü sağanak yağışlara ilişkin Meteoroloji tarafından yapılan açıklama şu şekilde;

Samsun, Ordu, Çorum, Amasya ve Tokat illerimizde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların, bu gece saatlerinden itibaren yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'de beklenen gök gürültülü sağanak yağışların Giresun, Trabzon ve Artvin çevrelerinde yerel kuvvetli Rize il geneli ile Artvin'in, Giresun'un ve Trabzon'un kıyı kesimlerinde kuvvetli ve çok kuvvetli, Rize'nin kıyı kesimlerinde yer yer şiddetli olacağı tahmin ediliyor. Cuma günü akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenen yağışlar sebebi meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

DOĞU ANADOLU’DA YAĞIŞLAR BAŞLIYOR

Meteoroloji’nin Doğu Anadolu bölgesi için yağtığu hava tahmininde ise, “Cuma günü öğle saatlerinden sonra Kars, Ardahan, Iğdır ve Ağrı çevreleri ile Erzurum'un kuzey kesimlerinde yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” ifadelerine yer verildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.