TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz kimdir?

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, 13 belediye başkan adayını açıkladı. Açıklanan belediyeler arasından Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı da belli oldu. Peki Yekta Faik Yılmaz kimdir?

Haber Giriş Tarihi: 26.01.2024 13:44
Haber Güncellenme Tarihi: 26.01.2024 13:44
Kaynak: HABER MERKEZİ
Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz kimdir?

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimlerine az bir süre kaldı. Bu kapsamda Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Ankara’da bir otelde partisinin 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerine yönelik 13 belediye başkan adayını açıkladı. Açıklanan adaylar arasında Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı da Yekta Faik Yılmaz oldu. Peki, Yekta Faik Yılmaz kimdir? İşte detaylar…

YEKTA FAİK YILMAZ KİMDİR?

Yekta Faik Yılmaz, 1993 yılında Artvin'in Hopa ilçesinde dünyaya geldi. İlköğrenimini ve ortaöğrenimini Hopa'nın Köprücü Köyü'nde bulunan Köprücü İlköğretim Okulu'nda tamamladı. Lise eğitimini ise 2011 yılında Rize Tevfik İleri Anadolu Lisesi'nden alarak mezun oldu. Lise yıllarında amatör futbolcu olarak sporla ilgilendi. Giresun Üniversitesi Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümü'ne 2011 yılında giren Yılmaz, 2015 yılında bu alanda mezun oldu. Üniversite yıllarında amatör futbolculuğunu sürdürdü.

Mezuniyetinin ardından Hopa'nın Serhat İlköğretim Okulu'nda Fen Bilgisi Öğretmeni olarak görev yapan Yekta Faik Yılmaz, 2016 yılında Ankara'ya taşındı ve özel bir kurumda Fen Bilgisi Öğretmeni olarak çalıştı. Aynı zamanda Ankara'da özel bir kurs merkezinin sahibi olan Yılmaz, 2017 yılında başladığı İşletme Yüksek Lisans eğitimini ailevi nedenlerle tamamlayamadı. 2019 yılında ise Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde tekrar İşletme Yüksek Lisans eğitimine başladı, ancak eğitimini yarıda bıraktı. Bu dönemde özel kurumlarda öğretmenlik ve idarecilik görevlerinde bulundu.

Yekta Faik Yılmaz, Ankara'nın Sincan ilçesinde yaşamaktadır ve halen özel bir kurs merkezinin sahibidir. Edebi, tarihi ve ideolojik konularda ilgili ve araştırmacı bir kişiliğe sahiptir. Kamp yapma, rafting ve gezmeyi seven Yılmaz, evli ve bir çocuk babasıdır. Aynı zamanda B2 seviyesinde İngilizce bilmektedir.

YEKTA FAİK YILMAZ KAÇ YAŞINDA?

Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz, 2024 yılında 31 yaşındadır.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.