TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Markette mesajlı taciz… Telefon numaranızı söylerken dikkatli olun!

Form doldurmak için markette söylediği telefon numarası başına bela oldu… Tanımadığı bir kişi numarasını ezberledi ardından mesajla taciz etti

Haber Giriş Tarihi: 15.08.2023 09:48
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Markette mesajlı taciz… Telefon numaranızı söylerken dikkatli olun!

SULTAN GÜMÜŞ KAYA

Süper marketlerde form doldurmak ya da kart çıkarmak için kasa önünde verilen telefon numaralarının çoğu vatandaş için ciddi bir tehdit oluşturduğunu biliyor muydunuz? Ödeme yaparken arkanızda bulunan başka bir müşterinin siz farkında olmadan telefon numaranızı ezberlediğini ve sonrasında mesaj atarak taciz edebileceğini düşündünüz mü? Benzer sorunu birçok kadının yaşadığı gözlemlenirken, yakın zaman önce evli bir vatandaşın tanımadığı kişi tarafından telefon mesajıyla rahatsız edilmesi güvenilir olmayan bu ödeme sistemi için nasıl tedbirler alınması gerektiğini hatırlattı.

Duruma ilişkin değerlendirmede bulunan Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Genel Başkanı Aziz Koçal, ikinci bir kişinin duymayacağı ya da tanık olmayacağı odaları / bölmeleri işaret etti; firmaların dikkat etmesi gerektiğini vurguladı.

market mesaj

FİRMALAR BUNA DİKKAT ETMELİ

Yakın zaman önce markette söylediği telefon numarası dolayısıyla tanımadığı kişinin mesajlarına maruz kalan bir vatandaş, “Çok şaşırdım, çok da kızdım. Alışveriş yaparken başıma böyle bir şey geleceğini asla tahmin edemezdim. Bu konuda herkesi daha dikkatli olmaya davet ediyorum” dedi.

Başkan Koçal ise “Bu tür bilgiler ve kart çıkartmak için verilen bilgiler noktasında tedbirli olunmalı. Form doldurma esnasında ikinci bir kişinin duymayacağı ya da tanık olmayacağı odalar / bölmeler oluşturulmalı. Konunun Tüketici Kanunu ile herhangi bir ilgisi olmasa da firmalar buna dikkat etmeli” bilgisini paylaştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.