TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KYK yurtlarında sorun bitmiyor

İzmir Bornova’daki KYK’ya bağlı Bornova Erkek Öğrenci Yurdu’nda kalan öğrenciler, yurtta bariz bir hijyen sorunu olduğunu, bu durumu yetkililere bildirdiklerinde ise kötü muamele gördüklerini iddia etti

Haber Giriş Tarihi: 06.11.2023 06:06
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
KYK yurtlarında sorun bitmiyor

Aydın’da bir öğrencinin Kredi Yurtlar Kurumu'na (KYK) bağlı bir yurtta asansörün düşmesi sebebiyle hayatını kaybetmesi üzerine Türkiye’nin birçok yerindeki KYK yurtlarından öğrenciler kendi şikayetlerini de paylaşmaya başladı. İzmir’in Bornova ilçesi Mevlana Mahallesi’nde bulunan Kredi Yurtlar Kurumu’na bağlı Bornova Erkek Öğrenci Yurdu da şikayet gelen yurtlar arasında. Bornova Erkek Öğrenci Yurdu’na ait olduğu iddia edilen bazı görüntüler, yurtta kalan öğrenciler tarafından gazetemize ulaştırıldı. Elimize ulaşan fotoğraflarda görülen böcekler, uzun süre toplanmamış çöpler ve silinmemiş yerler yurttaki hijyen sıkıntısını gözler önüne sererken, öğrenciler tek sorunun hijyen olmadığını söyledi. Yurtta çalışan memurların kendilerine kötü davrandığını iddia eden öğrenciler, çalışanların işlerini yapmak yerine bahçede oturduklarını savundu.

kyk-yurtlarinda-sorun-bitmiyor (2)

HASTALANMAMIZ AN MESELESİ

Yurdun düzenli aralıklarla temizlenmediğinden yakınan öğrenciler, bu durumu yurt yetkililerine bildirdikleri halde herhangi bir şey yapılmamasından şikâyet etti. Bu şartlarda hastalık kapmalarının an meselesi olduğunu vurgulayan öğrenciler, “Çok büyük kirlilik sorunumuz var. Odalarımızı ayda bir temizliyorlar, onu da biz söylersek. Çöplerimiz ise anca dolup taştıktan sonra toplanıyor. Bunun dışında banyo ve tuvaletlerimiz rezalet durumda. Bazı duş kabinlerinin kapı kilitleri yok, klozetler kırık, yerler pislikten simsiyah durumda. Aklınıza gelebilecek her yerde hamam böcekleri var. Üstelik şu an biraz azaldı, önceden daha fazlaydı. Sonrasında yalvar yakar ilaçlattık ancak böcek bitmedi. Çünkü böceğe sebep olan kirlilik ortadan kaldırılmadı. Bunu yetkililere birçok kez bildirdik ama sürekli geçiştirdiler ya da ters cevap verdiler. Yurdun spor salonunda neredeyse bütün aletler kırık, bu yıllardır böyle ne yapsak düzelmiyor. Dolaplarımız bile kırık dökük, tamir dahi ettirilmiyor. O yüzden kendimiz elimizden geldiğince tamir etmeye çalışıyoruz. Diğer yandan yataklarımızda çıkmayan lekeler var, ne lekesi olduğunu bile bilmiyoruz. Yani demem o ki burada kaldığımız sürece hastalanmamız an meselesi” ifadelerini kullandı.

kyk-yurtlarinda-sorun-bitmiyor (4)

ÖĞRENCİLERDEN NEFRET EDİYORLAR

Yurt görevli ve yetkilileri tarafından kendilerine karşı takınılan tavrın hoş olmadığını söyleyen öğrenciler, kendilerinden nefret edildiğini iddia ederek “Öğrenciler daha kayıta geldiği andan itibaren bir psikolojik baskıya ve kaba konuşmalara maruz kalıyor. Henüz yurt ortamına alışmadan, öğrencilerin gözü korkutuluyor. KYK yurduna mecbur olan ve maddi durumu yetersiz olan öğrenciler buna mecburen göz yumuyor. Çünkü asla bir eleştiri kabul etmiyorlar. Örneğin bir sorunumuz olduğunda, memurların odasına gidiyoruz ama çoğunlukla odalarında olmuyorlar. Adeta öğrencilerden nefret ediyorlar. Öte yandan asansörümüz haftanın 2-3 günü arızalı oluyor. Bunun nedeni de temizlik çalışanlarının asansöre çekeceği yükten fazla malzeme koymasıdır diye tahmin ediyoruz. Böyle olunca da öğrenciler 7. kata merdivenden inip çıkmak zorunda kalıyor. Sonuç olarak işlerini iyi yapmadıkları gibi üste çıkıp öğrencileri eziyorlar” dedi.

kyk-yurtlarinda-sorun-bitmiyor (8)

kyk-yurtlarinda-sorun-bitmiyor (9)

kyk-yurtlarinda-sorun-bitmiyor (3)

BU HABER DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: Asansör kazalarının ardı arkası kesilmiyor: Rize Kız Öğrenci Yurdu'nda asansör kaydı

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.