TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kurban kesmek yerine tatili tercih ettiler

Kurban Bayramı’nda satışların düşük olduğundan dert yanan üreticiler, vatandaşların kurban kesmek yerine tatile gitmeyi tercih ettiklerini belirtti

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2023 12:44
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kurban kesmek yerine tatili tercih ettiler

KEMAL ÖZKURT 

Kurban Bayramı’nın son günlerinin yaklaşmasıyla birlikte kurbanlık hayvan üreticileri de tezgahlarını kapatıp toparlanmaya başladı. Yurt genelinde geçen yıllara oranla kurbanlık satışlarında yaşanan düşüş ise dikkatlerden kaçmadı. İzmir’de küçükbaş hayvan üreticiliği yapan Ali Rıza Acar, yaşanan bu düşüşün açıklanan kurban fiyatları veya alım gücüyle alakalı olmadığını belirtirken, vatandaşın kurban kesmekten kaçındığını ve aynı maliyete denk gelen tatile gitmeyi tercih ettiğini  söyledi.

kurban 2

“VATANDAŞ KURBAN KESMEK YERİNE TATİLİ TERCİH ETTİ”

Kurbanlık satışlarının geçen yıla oranla bir hayli düştüğünü ifade eden Acar, “Benim biraz çevrem olduğu için kurbanlıklarımın neredeyse hepsini sattım. Benim çevremdeki arkadaşlarımın kurbanlıkları ise çoğunun elinde kaldı. Fiyatlar ilk açıklandığı zaman vatandaşa çok yüksek geldi. Biz de alım gücü olmayan vatandaşın kurbanlık alamayacağını, işlerin bu yıl düşük olacağını düşünüyorduk. Fakat baktığımız zaman vatandaş kurbanlık almak yerine tatile gitmeyi tercih etti. Bir tane küçükbaş kurbanlık 5 bin TL’den başlıyor. Bir ailenin bir günlük tatili de 5 bin TL civarında. Vatandaş paramız yok diyor ama tatil bölgelerini doldurmuş. Biz bu durumdan hiçbir şey anlamadık. Herkes tatil bölgesinde lüks bir hayat yaşarken kurban kesmekten kaçınıyor. Kurbanlık satışlarındaki bu düşüşün hayvan fiyatları veya alım gücüyle alakası olduğunu düşünmüyorum” diye belirtti.

kurban

Öte yandan Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından açıklanan, üreticinin elinde kalan kurbanlıkların Et ve Süt Kurumu tarafından alınacağı kararını değerlendiren Acar, “Bu güzel bir karar. Üretici bir yıl daha hayvana bakıp masraf etmek yerine kurbanlıklarını kuruma satacaktır. Fakat kurumun 1-2 yıl boyunca hayvana emek eden üreticiye eli mahkum diye düşük bir fiyat vermemesi gerekir” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.