TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kiraz tehlikede: "Yağsa dert yağmasa dert"

"Yağsa dert yağmasa dert" diyerek yurt genelinde meydana gelen şiddetli yağışları gündemine alan Başkan Erişen, özellikle de kirazın tehlikede olduğunu söyledi

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2023 10:45
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kiraz tehlikede: "Yağsa dert yağmasa dert"

SULTAN GÜMÜŞ KAYA / ÖZEL HABER

Geçtiğimiz haftalarda yurt genelinde meydana gelen şiddetli yağış sel baskınlarına neden olurken, tarlalardaki durum da merak edildi. Yağmurun mahsullere zarar verip vermediği gündeme gelirken, olumsuz bir etkinin pazarcılara nasıl yansıyacağı da konuşuluyor… Görüşlerine yer verdiğimiz İzmir Pazarcılar Esnafı Odası Başkanı Hamdin Erişen, “Bu şekilde yağmaya devam ederse, tarlalara zarar verirse önümüzdeki ay bu zarardan bizler de etkilenebiliriz” dedi ve kirazı işaret etti. “Yağsa dert yağmasa bir dert!” sözlerini gündeme getiren Erişen, “Çoğu ürünümüz yetişmedi zaten. Yağmurun etkilemesi pek mümkün değil gibi. Ama kiraz tehlikede. Kurtlanabilir, zarar görebilir!” bilgisini paylaştı.

hamdin

Öte yandan petrole gelen zam ile birlikte bu sene salça yapımının da zorlaşabileceğini vurgulayan Başkan Erişen, “Petrole gelen zam ise her şeyi etkiliyor. Başta domates fiyatları olmak üzere birçok ürün zamlanabilir. İnsanlar 10 kasa alacağına 5 kasa almak zorunda kalacak. Doların hali ortada. Başımızı iki elimizin ortasına alıp kara kara düşüneceğimiz günler yakın” dedi.

KİRAZ TEHLİKEDE

Şiddetli yağışın pazarcılara etkisinin olup olmayacağını kaydeden Erişen, “Şimdilik pazarcılar olarak hissettiğimiz olumsuz bir etkisi olmadı. Fakat bu şekilde yağmaya devam ederse, tarlalara zarar verirse önümüzdeki ay bu zarardan bizler de etkilenebiliriz… Geçen sene örneğin, Antalya’da seralar yağış dolayısıyla mahvoldu, o görüntüleri hepimiz hatırlıyoruz. Ki böyle bir durum söz konusu değil ama olmayacağı anlamına da gelmiyor. Türkiye’de her an her şey yaşanabiliyor. Yaz yağmurları geçtiğimiz haftalardan bu yana Türkiye’yi içler acısı bir hale soktu. Daha da yağması durumunda tarımdan tutun, pazara kadar birçok şeyi durma noktasına getirecek. Yağsa dert yağmasa bir dert! Çoğu ürünümüz yetişmedi zaten. Yağmurun etkilemesi pek mümkün değil gibi. Ama kiraz tehlikede. Kurtlanabilir, zarar görebilir!” sözlerini gündeme getirdi.

yağış

10 KASA YERİNE 5 KASA

Erişen son olarak, “Seçim sonrası her şey yoluna girecek sandık daha da kötüleşti. Örneğin, kışlık konserve ve özellikle de salça yapımı bu sene zorlaşabilir. Çünkü petrole iki günde bir zam geliyor, geçen gün yine geldi. Petrole gelen zam ise her şeyi etkiliyor. Başta domates fiyatları olmak üzere birçok ürün zamlanabilir. İnsanlar 10 kasa alacağına 5 kasa almak zorunda kalacak. Doların hali ortada. Başımızı iki elimizin ortasına alıp kara kara düşüneceğimiz günler yakın” bilgisini paylaştı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.