TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karabağlar’da kaybedilen canlar anıldı

Karabağlar Belediyesi’nin Temmuz Ayı Olağan Meclisi’nde, İstanbul’daki terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlar anıldı

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2016 07:38
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Karabağlar’da kaybedilen canlar anıldı

EMİRCAN IŞILDAK

Karabağlar Belediyesi’nin Temmuz Ayı Olağan Meclis Oturumu, Başkan Muhittin Selvitopu idaresinde gerçekleştirildi.

Oturum,  Karabağlar’da alışılagelmiş gerilimi yüksek meclis toplantılarından farklı bir biçimde geçti. Hafta içerisinde İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilen terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşların ve Sivas Madımak Katliamı’nda yaşamını yitirenlerin anıldığı oturumda CHP ve AK Partili meclis üyelerinden birlik ve beraberlik mesajları geldi.

“BAYRAM BARIŞ VE HUZUR GETİRSİN”

Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, meclis açılış konuşmasında yaklaşan Ramazan Bayramı ile ilgili mesajlar verdi. Selvitopu bayramların hoşgörü ve birlikteliğin en güzel örnekleri olduğunun altını çizerek, “Ramazan Bayramı umarım tüm ülkemize barış ve huzur getirir. Bayramlar, hoşgörünün, mutluluğun ve birlikteliğin en güzel örnekleridir. Bizim de bu ülkede birlikte yaşama kültürünü oluşturmamız, farklılıklara saygılı olmamız gerekiyor. Uzlaşı kültürü yaymamız büyük önem taşıyor. Bu bayramın hepimize uzlaşı ve hoşgörü getirmesini temenni ediyorum. Herkesin bayramını kutluyorum” dedi. Selvitopu ayrıca İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilen terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarla, 2 Temmuz’un yıldönümü sebebiyle Madımak Katliamı’nda yaşamını yitirenleri anarak, meclisi saygı duruşuna davet etti.

“VİCDAN YARALAYAN BİR DAVA”

Toplantının dilek ve temenniler bölümünde de CHP'li meclis üyesi Emel Tangobay, son günlerde yaşanan terör saldırılarını kınadı. Tangobay, 23 yıl önce Sivas'ta hayatını kaybedenleri de anarak, "2 Temmuz 1993'te bir otelde yakılarak hayatını kaybeden insanlarımızı ve aydınları saygıyla anıyoruz. Davanın zaman aşımına uğraması kabul edilir bir durum değildir. Davanın avukatlığını yapanların hızla yükselmesi toplum vicdanını yaralamıştır. Bugün o katliamı yapan aynı zihniyet Atatürk Havaalanı'nda insanlığa saldırıyor" dedi.

“SALDIRIYI NEFRETLE KINIYORUZ”

AK Parti Grubu’ndan Sözcü Bünyamin Demir ise teröre kurban verilen vatandaşları anarak, “Medeniyetin ve insanlığın kalbi olan İstanbul’da, insanlıktan nasibini almamış olanların yaptığı saldırıyı nefretle kınıyoruz. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Yaralılara acil şifalar diliyoruz” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.