TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kaf-Kaf avantajı kaptı: Pınar Karşıyaka-Rio Breogan: 89-85 (Maç sonucu)

FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde ülkemizi temsil eden Pınar Karşıyaka, play-in ilk maçında İspanya temsilcisi Rio Breogan takımını 89-85’lik skorla yenerek avantajı kaptı. Errick McCollum, 25 sayı ile maça damga vurdu. Pınar Karşıyaka- Rio Breogan maçının özeti, istatistikleri haberimizde…

Haber Giriş Tarihi: 03.01.2024 22:28
Haber Güncellenme Tarihi: 03.01.2024 22:28
Kaynak: HÜSEYİN DEMİR
Kaf-Kaf avantajı kaptı: Pınar Karşıyaka-Rio Breogan: 89-85 (Maç sonucu)

Avrupa’nın en prestijli basketbol organizasyonlarından FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde büyük heyecan devam ediyor. Son 16 turuna kalmak için güçlü rakipler birbiriyle mücadele ediyor. FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde mücadele eden Pınar Karşıyaka, play-in turu ilk maçında Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonunda İspanya temsilcisi Rio Breogan takımını misafir etti. Pınar Karşıyaka maçın başından sonuna kadar skor üstünlüğünü elinde tutarak rakibini 89-85'lik skorla mağlup etti.

VERNON CAREY ALEV ALDI

Pınar Karşıyaka; Vernon Carey, Kelan Martin, Vitto Brown, Jaylon Brown, Kenan Sipahi ile sahaya çıktı. Maçın ilk sayısı Vernon’un faul atışından isabetiyle geldi. Kaf-Kaf’ın genç pivot oyuncusu Carey, pota altından ürettiği sayılarla maça iyi başladı (7-3). Misafir takım Mclemore ile öne geçmeye çalıştı. İspanya temsilcisi Momirov ile öne geçti ve koç Ufuk Sarıca molayı aldı (10-12). Mola dönüşünde Rio Breogan tam saha baskıya başladı. Vernon Carey’in poster smacı tribünleri ayağa kaldırdı (12-12). Breogan Sajus ve Fernadez takımının skor yükünü taşıdı (18-14). Pınar Karşıyaka tekrardan Hilliard’ın üçlüğüyle ilk periyodu 24-20’lik skorla üstün bitirdi.

KAF-KAF, İLK YARI RAHAT OYNADI

İkinci çeyrek hızlı ve tempolu başladı. Hilliard ve Errick McCollum’un üçlükleriyle Kaf-Kaf, skoru 30-24 yaptı. Pınar Karşıyaka, ilk yarının bitimine 6 dakika kala farkı çift hanelere çıkardı (34-24). Rakip takım basit top kayıpları yaparken yeşil kırmızılılar geçiş hücumlarını değerlendiremedi. Fernandez ve Mclemore takımın skor yükünü taşırken Karşıyaka’da McCollum- Carey ikilisi skor üretmeye devam etti. Jaylon Brown’un üçlüğüyle skor 49-37 oldu. İlk yarının bitimine 33 saniye kala Ufuk Sarıca mola aldı. İlk yarı Errick McCollum’un sayısıyla 52-39 sona erdi. Errick McCollum ilk yarıyı 14 sayı, 2 asist, 1 top çalma ile tamamladı.

MCCOLLUM COŞTU

Pınar Karşıyaka, ikinci yarıya Furkan Haltalı ve Hilliard’ın sayılarıyla hızlı başladı. Misafir takım Nakic ve Mclemore ile farkı kapatmaya çalıştı. Yeşil kırmızılılar üçüncü çeyrekte hem hücumda hem de savunmada üstün oyunuyla farkı açtı. Kaf-Kaf, final periyoduna 73-62’lik skorla önde girdi. Final periyodunda ilk sayı Matej Rudan’dan geldi (73-64). Son çeyreğe her iki takımda savunmada sert ve agresif başladı. Vitto Brown’un üçlüğüyle Pınar Karşıyaka hücumda ritim yakaladı. Maçın bitimine 5 dakika kala savunmanın dozu arttı. Son 3 dakikada oyunun tansiyonu yükseldi. Karşıyakalı taraftarlar rakip takımın antrenörü Mrsic’in itirazlarına tepki gösterdi. Maçın son anlarında hata yapmayan Pınar Karşıyaka, Rio Breogan’ı 89-85’lik skorla yenerek play-in turunda avantajı kaptı. Errick McCollum 25 sayı ile maçın en değerli oyuncusu oldu.

Kaynak: HÜSEYİN DEMİR

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.