TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kadro sözü tutulmayan evde bakım işçileri iş bırakacak!

Büyükşehir bünyesindeki Evde Bakım Birimi’nde çalışan taşeron işçiler, kadro sözünün tutulmadığını belirterek her gün iş bırakma eylemi yapacaklarını duyurdu

Haber Giriş Tarihi: 24.07.2023 13:41
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kadro sözü tutulmayan evde bakım işçileri iş bırakacak!

ÇAĞLA GENİŞ
İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Evde Bakım Birimi’nde çalışan taşeron işçiler, kadro talebiyle geçtiğimiz nisan ayında eylemlilik süreci başlatmıştı. Birimde çalışan yaklaşık 81 taşeron işçi, güvencesiz çalışma koşullarına isyan ederek iş bırakma eylemi de yapmıştı. Süreçte Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Barış Karcı ile görüşme yapan işçilere, ağustos ayında kadroya alınacaklarının müjdesi verilmişti. Fakat işçiler dün Belediye İş Sendikası ile yapılan görüşmede sözleşmelerinin 31 Aralık’ta biteceği gerekçesiyle kadroya alınamayacaklarını öğrendi. Duruma isyan eden işçiler, yayınladıkları yazılı açıklama ile kadroya geçene kadar her gün iş bırakma eylemi yapacaklarını duyurdu.



KADRO SÖZÜ VERİLMİŞTİ
İşçilere verilen kadro sözünün tutulmadığı belirtilen açıklamada, “İzmir Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Evde Bakım personelleri olarak belediye bünyesinde çalışma talebimize istinaden daha önce yaptığımız eylemler sonucunda Sayın Genel Sekreterimiz Barış Karcı ile ortak bir mutabakata varmış, kendisinden en geç ağustos ortasına kadar belediye bünyesine geçeceğimize dair söz almıştık. Fakat dün Belediye İş Sendikası ile yaptığımız görüşmede belediye bünyesinde çalışma ile ilgili talebimizin, sözleşmemiz 31 Aralık tarihinde biteceği için o tarihe kadar ertelendiğini ve bu tarihe kadar beklememiz gerektiği söylendi. Oysa ki sayın Genel Sekreterimiz Barış Karcı, ihalenin 31 Aralık tarihine kadar devam etmesi, belediye şirketlerinde istihdam edilmemiz için engel olmadığını dile getirmiş, bunun yanında ise bağlı bulunduğumuz GSM şirketi kendilerine bu durumun bir sorun oluşturmayacağını ve gerekirse ihaleyi hemen fesih edebileceğini söylemişti” denildi.

İŞ BIRAKMA EYLEMİ BAŞLATACAKLAR
Maaşların gününde ödenmediğine de dikkat çekilen açıklamada, “Bunun yanı sıra aylardır geç yatan maaşlarımızın düzenli ödenmesini talep ettiğimizde GSM şirketi bize eğitim sözleşmesi imzalamamız koşuluyla maaşlarımızın zamanında yatacağını söyledi. Bu sözleşmeyi imzalamakta bir yükümlülüğümüz olmadığını, katılım olduğu taktirde katılan ya da katılmayan ayırt etmeksizin maaşlarımızın yatırılacağı söylendi. Fakat 20.07.23 tarihinde sözleşmeyi imzalayan arkadaşlarımızın maaşı yatarken imza atmayan arkadaşlarımızın maaşları yatırılmadı. Nedeni sorulduğunda bu sefer herkesin imzalaması şartıyla herkesin maaşlarının yatacağı söylendi. Dünyanın hiçbir yerinde görülmemiş bir dayatma ile karşı karşıyayız. Bir işçi emeğinin karşılığını alabilmesi için sadece emeğini ortaya koyması, işini iyi yapması yetmiyor. Bunun yanında birde mecburi bir şekilde hiç istemediği ve konunun içeriği hakkında iş verenin dahi bilmediği sözde bir eğitim projesine imza atması gerekiyor. Aylardır maaşlarımızın geç yatmasını ne de olsa ağustosta kadro gelecek diyerek sineye çeken bizler bu durum karşında artık tahammül edilemez bir noktaya gelmiş bulunmaktayız. Artık sabrımız kalmadı. Bu sebeplerden dolayı tekrar eylemlerimize başlayacağımızı sizlere duyuruyoruz. Bugün itibari ile verilen sözün tutulacağı tarihe kadar iş bırakma eylemine başlamış bulunuyoruz” ifadelerine yer verildi.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.