TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kadına şiddetle mücadele eğitimi

Dokuz Eylül Üniversitesi ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü arasında kadına yönelik şiddeti önlemek için Eğitim ve İşbirliği Protokolü imzalandı. Protokolle önemli adımlar atılacak

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2017 07:58
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kadına şiddetle mücadele eğitimi

NİLGÜN TAZE

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü önemli bir projeye imza attı. DEÜ Rektörlük Senato Salonu’nda düzenlenen kadına yönelik şiddeti önlemek için Eğitim ve İşbirliği Protokolü töreninde bakanlığa bağlı uzmanlar tarafından DEÜ Tıp, Hukuk, Eğitim, Hemşirelik fakülteleri ile Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksek Okulu öğrencilerine kadınlara yönelik şiddetle mücadele mekanizmaları ve çözüm stratejileri ile şiddeti önleme politikaları hakkında eğitimler verilmesi kararlaştırıldı.

Dokuz Eylül öğrencilerinin hayata geçirilen projeler ile tam donanımlı bireyler olarak toplumsal yaşamda farklılıklarını ortaya koyabileceklerini ifade eden DEÜ Rektör Vekili Erdal Çelik, “Öğrencilerimizin akademik öğretimin yanında kamusal bilinci gelişmiş, topluma faydalı bireyler olmalarını istiyoruz. İmzalarını attığımız bu protokol, kurumlar arası işbirliği içinde güvenilir yarınlar ve sağlıklı yaşam için elimizden gelen her şeyi yaptığımızı göstermesi bakımından son derece önemlidir” dedi.

KADINA YÖNELİK ŞİDDET

Üniversitelerin toplumsal yaşam içinde vazgeçilmez birer unsur olduğunu vurgulayan Çelik, şu ifadeleri kullandı: “Tıp, Hukuk, Eğitim ve Hemşirelik fakültelerimiz ile Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulumuzdan mezun olacak öğrencilerimiz kadınlara yönelik şiddeti önleme, sağlıklı yaşama, duyarlı toplum ve sağduyulu bireyler yetiştirme gibi konularda eğitim alacaklar. Üniversitelerin toplumsal yaşam içinde vazgeçilmez birer unsur olduğunu hatırlamamız gerekiyor. Akademik öğretimin yanında öğrencilerimizi hayata hazırlama konusunda eğitimin de öneminin farkındayız.”

“İŞBİRLİĞİNE AÇIĞIZ”

Üniversitelerinden mezun olacak öğrencileri mesleki eğitimlerinin yanı sıra kamusal işleyiş hakkında da bilinçlendirmekten kendilerini sorumlu tuttuklarını ifade eden Çelik, “Bu yüzden topluma fayda sağlayan her türlü işbirliğine açığız. DEÜ Kadın Hakları ve Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi (DEKAUM) Müdürü Doç.Dr. Özlem Belkıs ve Cinsel Taciz ve Saldırıya Karşı Destek Birim Koordinatörü Prof.Dr. Diğdem Müge Siyez hocamıza projeye katkılarından dolayı teşekkür ediyor ve protokolümüzün hayırlı olmasını diliyorum” açıklamasını yaptı.

KURUMLARARASI İŞBİRLİĞİ

Aile ve Sosyal Politikalar İzmir İl Müdürü Nesim Tanğlay, DEÜ ile birlikte bugüne kadar birçok önemli projeyi yürüttüklerini belirterek, “İmzaladığımız bu protokol, kadına yönelik şiddeti önleme noktasında toplumda farkındalık yaratmayı amaçlıyor. Kurumlar arası çalışmalar, toplumsal sorunlara dikkat çekme ve çözümü noktasında önemli bir katkı sağlamaktadır. Başta Rektör Vekilimiz Prof.Dr. Erdal Çelik olmak üzere emeği geçen tüm destekçilere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Protokolün yürütücülerinden olan Dokuz Eylül Üniversitesi Kadın Hakları ve Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi (DEKAUM) Müdürü Doç.Dr. Özlem Belkıs ise bakanlık ve il müdürlüğü uzmanları tarafından verilecek eğitimlerin önemini vurguladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.