TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmirli Roman çiçekçiler: Adayımız Evren Laçin

İzmir Seyyar Esnaf ve Sanatkarlar Meclisi Başkanı ve Birinci Bölge Milletvekili Aday Adayı Evren Laçin, 300'ü aşkın Roman mahalle sakini ile iftarda bir araya geldi

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2023 09:46
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmirli Roman çiçekçiler:  Adayımız Evren Laçin

Karabağlar Belediye Meclisi Üyesi ve Başkan Yardımcısı Murat Baran Uygun, Şehitler Mahallesi Muhtarı Ömer İlhan, Güzel İzmir Çiçek Üretim ve Pazarlama Kooperatifi ve Güzel İzmir Roman Çiçekçilerini Koruma ve Sokakları Güzelleştirme Derneği Başkanı Yüksel Ördekoğlu, İzmir Seyyar Esnaf ve Sanatkarlar Meclisi Başkanı ve CHP’den Birinci Bölge Milletvekili Aday Adayı Evren Laçin, Ege Geri Dönüşüm Kooperatifi Başkanı Erhan Laçin, sokak ekonomisi danışmanları Profesör Doktor Kamuran Elbeyoğlu ve Doktor Osman Sirkeci, 300'ü aşkın Roman mahalle sakini ile iftar yemeğinde bir araya geldi. Programda hem mahallenin sorunları dile getirildi hem de sokak emekçilerinin Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa meclise Kürt Roman göçmen ayrımı yapmaksızın kendi aralarından seçtikleri bir temsilci göndermelerinin gururu ve sevinci paylaşıldı. Programda 4 yıl önce aynı mahallede ilk kooperatif kuruluşu toplantıları yapılmaya başladığında gerek Romanlar gerekse çeşitli sektörlerden sokak emekçilerinin birbirlerine kaygıyla kuşkuyla yaklaşırken bugün örgütlü beraberliğin verdiği özgüven ve resmi kurumlar karşısında kararlı ve güçlü duruşları ile elde edilen kazanımlar dile getirildi.

TÜM SORUNLARA BİRLİKTE ÇÖZÜM

Güzel İzmir Çiçek Üretim ve Pazarlama Kooperatifi ve Güzel İzmir Roman Çiçekçilerini Koruma ve Sokakları Güzelleştirme Derneği Başkanı Yüksel Ördekoğlu’nun deyimiyle yıllarca zabıta şiddetine maruz kaldıklarını, hatta kendi aralarından zabıtanın müdahalesi ile kolu kırılan bir kadın çiçek satıcısının da katıldığı toplantıda artık o acı anıların geride kaldığı ifade edildi. Gelinen noktada belediye başkanlarıyla ve zabıta daire başkanlarıyla el ele arkadaş gibi kentin tüm sorunlarına birlikte çözüm arandığını dile getirildi. Tüm katılımcılar, başta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer olmak üzere yeni yerel yönetim anlayışıyla siyasette de sokak emekçilerinin varlığının kabul edilmesinin büyük bir sevinçle karşıladıklarını dile getirdi.

"DOĞRU HEDEFLERLE MÜMKÜN OLACAK"

Geri dönüşüm emekçisinden çiçek toplayıcısına neredeyse tüm sokak emekçilerinin siyasetçilere dert anlatmaktan bıktığı dile getirilen programda, İzmir Seyyar Esnaf ve Sanatkarlar Meclisi Başkanı ve Birinci Bölge Milletvekili Aday Adayı Evren Laçin’e destek yağdı. 14 Mayıs’ta gerçekleşecek seçimlerde Evren Laçin’in kendilerini temsil etmesini istediği dile getirilen programda Laçin başkanlığında İzmir Seyyar Esnaf ve Sanatkarlar Meclisi’nin kurulmasıyla kazanılan haklar da dile getirildi. Laçin konuşmasında; "Zabıta daire başkanının kapısının önünden bile geçmelerine fırsat verilmeyen, zabıta görünce köşe bucak kaçan seyyar satıcılar için bu dönemin sona erdiğini ve artık insanca çalışmanın, insan onuruna yaraşır yaşamanın, İzmir sokaklarında tüm İzmirliler gibi seyyar satıcıların da haklarının olduğunu ve  bu hakların kabul edilmesinin de doğru rehberlik doğru hedeflerle mümkün olacak." ifadelerine yer verdi.

"HERKES İÇİN DEMOKRASİYE GEÇECEĞİZ"

Karabağlar Belediye Başkan Yardımcısı Murat Baran Uygun ise yaptığı konuşmada “Yeni demokrasi sürecinde sokak emekçilerinin yürüttüğü mücadele yer almaları çok önemli. Halkın tüm kesimlerinin siyasi alanda, yönetim kademelerinin her alanında yer almalarıyla demokrasinin eksik yanları da tamamlanacak. Böylece herkes için demokrasiye geçeceğiz. İzmir’e sokak emekçilerinin hem örgütlenmede hem de ülkenin siyasi kaderinin belirlenmesinde biz de varız demesi tarihi önemine sahip” dedi. HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.