TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir’den kar kıyafeti

Kemeraltı’nda hizmet veren Makara Tekstil, Türkiye’de en az kar yağışı alan illeri arasında yer alan İzmir’den ülkenin en çok kayak malzemesi satan firma olarak ilginç bir başarıya imza attı

Haber Giriş Tarihi: 12.02.2018 07:12
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmir’den kar kıyafeti

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN / ÖZEL HABER

İzmir’de kar yağışı görmek oldukça zor. Çünkü mevsim itibariyle Akdeniz iklimine sahip olan İzmir’de karın yağdığına şahit olmak seneler alabiliyor. Kar-kış-kıyamet üçlemesini İzmir’de kurmak oldukça güç bir durum. Ancak iş kıyafetleri sektöründe 80 yıllık tecrübeye sahip Makara Tekstil son yıllarda girdiği outdoor tekstil sektörüyle bu duruma farklı bakıyor. Makara tekstil dünyanın en büyük elektronik satış şirketi ebay ve gittigidiyor’dan aldığı yılın en örnek satıcısı olmanın gururunu yaşarken, Makara Tekstil’i ön plana çıkaran ilginç özelliği ise kar yağışı olmayan İzmir’den kar kıyafeti satma başarısı göstermesi.

FİRMALARIN DİKKATİNİ ÇEKTİK

Türkiye’nin en az kar yağışı alan İzmir’den ülkenin en çok kayak malzemesi satan firması olduklarını aktaran Makara Tekstil Genel Müdürü Alper Özmızrak, “Yaklaşık 8 yıl önce İzmir’den kayak malzemesi satmaya başladık. İlk zamanlarda başta yakın çevrem pek inanamadı ama kısa sürede tüm malzemeleri kar yağmayan şehirden satınca dünyanın en önemli firmalarının dikkatini çektik. Bunun nedeni ise her ne kadar internet satışı yapsak ta biz hep müşterimize bir şekilde dokunuyoruz. Müşterilerimiz ile aramızda özel bir bağ oluştu. Özellikle internet satışı yaptığımız ürünler şehir dışına çıkıyorsa onlara şehrimize ait özel lezzetleri içeren mini hediyeler gönderiyorum” dedi.

SOKAK HAYVANLARINA MAMA DESTEĞİ

Kar ve kayak malzemeleri satan firmanın başka bir özelliği de dikkat çekiyor. Firma olarak kazançlarının bir bölümünü sokakta yaşayan canlılara da ayırdıklarını belirten Özmızrak, “Her yıl kazancımızın ufak bir bölümünü sokak hayvanlarına ayırıyoruz. Yaz aylarında ‘Susuyoruz ama konuşamıyoruz’ sloganı ile kedi ve köpeklerimiz için su kapları hazırladık. Sadece bu su kaplarından almak için İzmir dışından firmamıza gelenler oldu. Bu kış aylarında da sokaktaki dostlarımıza kedi ve köpek maması dağıtıyoruz. Bizim felsefemiz paylaşınca sevgini artacağından yana olduğu için dedemden aldığım bu mirası gelecek nesle de aşıladık. Hatta ekibim ile oturup her yıl bu sefer ne yapalım diye toplantılar da yapıyoruz. Çünkü yeryüzünde yalnız değiliz, evde yaşayan kedi ve köpekler bazı konularda şanslı olabilir ama sokaktakiler dezavantajlı durumda. Bizde bu mamaları gelen müşterilerimize vererek daha çok sokak hayvanını besliyoruz. Öte yandan İzmir’in her yerinden müşterimiz olduğu için mamalar kentin her bir yerine de dağılmış oluyor. Bu kampanya herkese örnek olsun” diye konuştu.

MAKARANIZA SEVGİ DOLAYIN

Başarıya giden yol hakkında bilgi veren Özmızrak, “Makara tekstil olarak dedemden ‘Makaranıza sevgiyi ve paylaşmayı dolayın’ ilkesiyle çalışıyoruz. Bunun yanında hayvan dostu firma olarak Kemeraltı’nda hizmet veriyoruz” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.