TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir’de taksimetreye ‘online’ ayar

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası, hayata geçirdiği uygulama ile kent genelinde bulunan taksimetre ayarını online sisteme taşıdı

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2023 12:55
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmir’de taksimetreye ‘online’ ayar

SULTAN GÜMÜŞ KAYA
İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası, Türkiye’de ilk defa taksi şoförlerinin yeni tarifeye uygun olarak taksimetrelerini güncellemek için uzun kuyruklarda beklemesini engelleyecek bir uygulamayı hayata geçirdi. Uygulamanın ilk örneği bugün gerçekleştirilen törenle yapıldı. 
İzmir Ulaşım Merkezi’nde yapılan açılışa; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık ve oda yetkilileri katıldı. Uygulamanın tanıtım sunumu ile başlayan törende taksimetrelerin güncelleme butonuna Başkan Soyer ve Başkan Anık birlikte bastı. 



ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYDUK 


Türkiye’de bir ilki uyguladıklarını kaydeden İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık, şunları kaydetti: “Gerçekten de bir ilki uyguluyoruz. Çünkü biliyorsunuz taksimetre ayarlarında araçlar bir noktaya toplanıyordu. Bin araç, beş yüz araç. Bir sıkıntı meydana geliyordu. Üç gün arkadaşlarımız sıraya gidiyordu. Diğer illerde de böyleydi. Şu an biz bugün bir tuşa basarak İzmir'deki üç bin tane taksinin taksimetre ayarını tamamlamış oluyoruz. Tabii burada bir emek var. Burada katkısı olanlar var. Özellikle Büyükşehrin. Hep birlikte elimizi taşın altına koyduk ve bugün bu güzelliği yarattık.” 
Uygulamayı, Ulaştırma Bakanlığının yönetmelik değişikliği ile birlikte gerçekleştirdiklerine dikkat çeken Anık, “Geçen yıl yönetmeliği değiştirdiler. Biz de cihazlarımızı buna uygun hale getirdik. Bugün itibariyle bunu gerçekleştiriyoruz, bundan iki sene evvel istesek de yapamazdık” dedi. 


ÇOK GURUR VERİCİ BİR BULUŞMA

 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise yaşanan olumlu gelişmeye dair şöyle konuştu: “Çok gurur verici bir buluşma. İZUM'dayız… Taksiciler Odası Başkanımız ve yöneticileriyle buluştuk. Türkiye'de taksici esnafımız için hep bir eziyet olan tarife güncellenmesine dijital bir çözüm getirildi. Odamızı bu nedenle kutluyorum. Türkiye'de bir ilki başardılar. Aynı anda tüm taksici esnafımızın taksimetrelerinin güncellenmesi bir tuşa basılmak suretiyle gerçekleşmiş oldu. Her tarifede esnafımızın büyük mağduriyet yaşadığını, uzun kuyruklarda perişan olduğunu biliyoruz. Bunu ortadan kaldırmış oldular, esnafımız farkına bile varmadan taksimetresinin güncellendiğini gördü, o nedenle gururluyuz.”


TÜRKİYE’YE ÖNCÜ BİR UYGULAMA 


“İzmir yine İzmirliliğini yaptı” diyen Başkan Soyer, “Yine Türkiye'ye öncü bir uygulamayı hayata geçirdi. Taksici esnafımızı kutluyorum. Taksiciler odamızı bütün kalbimle kutluyorum. Çok sayıda öncülüğü gerçekleştirdiler. Türkiye'deki ilkleri gerçekleştirdiler. En taksi uygulamasıyla, bugün taksimetre güncellemesi uygulamasıyla çok ilerici, çok yenilikçi bir oda olduğunu bir kere daha gösterdi. O nedenle hem yönetim kurulu başkanını hem tüm yönetim kurulu üyelerini kutluyorum. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak taksici esnafımızla her zaman el ele dayanışma içinde olacağız. Hepimizin ortak gayesi hem taksici esnafımıza hem tüm İzmirlilere daha huzurlu, daha konforlu bir hizmet sunabilmek. O nedenle çok mutlu ve çok gururluyuz. Teşekkür ediyoruz” sözlerine yer verdi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.