TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir'de memurlar sokakta: Refah payıyla memurun yüzü gülsün

Memur-Sen İzmir İl Başkanı Gençer Yılmaz, "Emeğin karşılığı kısılarak bütçe büyümez. Gerçekçi ve akılcı rakamlarla teklif revize edilsin, refah payıyla memurun ve memur emeklisinin yüzü gülsün. Bize bahaneler üretilmesin" şeklinde konuştu

Haber Giriş Tarihi: 18.08.2023 11:10
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmir'de memurlar sokakta: Refah payıyla memurun yüzü gülsün

Memur ve memur emeklisinin iki yıllık zam pazarlığında kamu işveren heyeti dün ikinci teklifini yaptı. Bu teklifi yeterli bulmayan Memur-Sen’e bağlı memur ve memur emeklileri 81 ilde eylem yaptı. Memur ve memur emeklilerini ilgilendiren 7.Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmeleri halen devam ediyor. Milyonlarca memur yapılacak olan yeni teklifi bekliyor. Memur ve memur emeklileri kamu işverenenin tekliflerini yeterli bulmadıklarını çözümün masada olduğunu 81 ilde eylem yaparak tepkisini gösterdi.

BAHANELER ÜRETİLMESİN

Memur-Sen  Kamu İşveren Heyetinin sunduğu zam oranları teklifini yetersiz bularak, 81 ilde protesto etti. İzmir’de memurlar sokağa çıkarak bu duruma tepkilerini  gösterdi.Yaklaşık olarak 4 milyon memur ve 2 buçuk milyon memur emeklisini ilgilendiren 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmelerinde belirsizlik devam ederken İzmir'de Memur-Sen’de örgütlü kamu emekçileri, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İzmir İl Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı.

MEMURLAR SAHADA, ÇÖZÜM MASADA

Kamu emekçileri adına basın açıklamasını Memur-Sen İzmir İl Başkanı Gençer Yılmaz okudu. Yılmaz, “Emeğin karşılığı kısılarak bütçe büyümez. Gerçekçi ve akılcı rakamlarla teklif revize edilsin, refah payıyla memurun ve memur emeklisinin yüzü gülsün. Bize bahaneler üretilmesin” şeklinde konuştu. Memur-Sen İzmir İl Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen basın açıklamasında memurlar ‘Memurlar sahada, çözüm masada’ diye seslenenerek tepki gösterdi.

MEMUR SEN-İLKSES

SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ: TOPLU SÖZLEŞME MASASI

Kamu işverenin beklentilerini ve tekliflerini anlamadığını belirten Memur-Sen İzmir İl Başkanı Gençer Yılmaz, "Buradan, 'sorunların çözüleceği yer toplu sözleşme masasıdır' sözümüzü bir kez daha tekrar ediyoruz. Maalesef kamu işvereni bizim beklentimizi ve teklifimizin haklılığını hala anlayabilmiş değil. Biz; 2 yıldır toplu sözleşme masasının toplanmasını, masanın dışında yapılan eksik ve yanlış düzenlemelerle bozulan gelir dağılımı adaletsizliğinin düzeltilmesini, sorunun bütün olarak görülmesini bekliyoruz. Kamu İşvereni ilk teklifini 2 puan artırarak yüzde 25'e çıkarmıştır. Bu ne demektir? Sorunlarınız çözülmesin, Enflasyon baskınız devam etsin, Maaş artışlarınızı enflasyon farkı belirlesin demektir. Teklif, bu haliyle, Merkez Bankasının 2024 enflasyon tahmininin 8 puan, 2025 için de enflasyon tahmininin 4 puan altında kalmıştır" dedi.

KAMU İŞVERENİN İFADELERİ TERS DÜŞÜYOR

Kamu İşvereninin kendi verileriyle çeliştiğini vurgulayan Memur-Sen İzmir İl Başkanı Gençer Yılmaz, “Kamu işvereni diyor ki: 2023 yılında enflasyon yüzde 58 çıkacak. Kamu görevlisi yüzde 25 enflasyon farkı alacak. Peki 2024 yılı için beklenti olan yüzde 33 oranına ilişkin neden anlaşılır ya da hak verilir bir cümle kurulmuyor. Neden teklif hala beklentinin bile yakınına ulaşmıyor? Bu durum Kamu İşvereninin kendi verileriyle çelişmesi, kendi ifadeleriyle ters düşmesi ve kendi beklentilerini dahi görmemesi demektir" ifadelerini kullandı.

REFAH PAYI DEDİK, SES YOK!

Kamu personel sisteminin bütünlüğünün bozulduğunu, bu sorunların çözümü için toplu sözleşme masası olduğunu ifade eden Başkan Gençer Yılmaz, “Refah payı dedik, ses yok. En düşük memur maaşında hesap hatası var, düzeltinsin dedik, ses yok. Emekli maaşıyla ilgili feryatları dile getirdik, ses yok. Seyyanen yapılan zam emekliliğe yansıtılsın dedik, yine ses yok.  Şeflerin, Müdürlerin ücret skalası bozuldu, düzeltilsin dedik, ses yok. Mühendisler büyük projelerle ülkeye katkısının karşılığını alamıyor dedik, ses yok. Akademisyenler bilgisinin, fikrinin, akademik kariyerinin karşılığını alamıyor dedik, ses yok. Kamu personel sisteminin bütünlüğü bozuldu, bunu düzeltmenin en doğru yeri toplu sözleşme masasıdır dedik, yine ses yok" dedi. Refah payı uygulamanın şart olduğunu tekrarlayan Gençer Yılmaz, “Alın terinden tasarruf olmaz. Emeğin karşılığı kısılarak bütçe büyümez. Gerçekçi ve akılcı rakamlarla teklif revize edilsin, refah payıyla memurun ve memur emeklisinin yüzü gülsün. Bize bahaneler üretilmesin" diye konuştu.

HÜSEYİN DEMİR

Bu haber de dikkatinizi çekebilir... Eşrefpaşa'da semt polikliniği isyanı: Polikliniğin kapatılmasını istemiyoruz

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.