TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir Vali Yardımcısı Mehmet Sadık Tunç kimdir?

24 Ağustos'ta İzmir Vali Yardımcılığı'na atanan Mehmet Sadık Tunç kim olduğu merak ediliyor. Peki, Mehmet Sadık Tunç kimdir? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 26.01.2024 10:33
Haber Güncellenme Tarihi: 26.01.2024 10:58
Kaynak: HABER MERKEZİ
İzmir Vali Yardımcısı Mehmet Sadık Tunç kimdir?

24 Ağustos'ta İzmir Vali Yardımcılığı'na atanan Mehmet Sadık Tunç, vatandaşlar tarafından merak edilmeye devam ediyor. Mehmet Sadık Tunç kimdir, Mehmet Sadık Tunç hangi görevlerde bulundu gibi soruların cevabını sizler için hazırladık. İşte Mehmet Sadık Tunç hakkında merak edilen detaylar...

Mehmet Sadık Tunç, 1970 yılında Mardin, Midyat'ta dünyaya geldi ve 1991 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun oldu.

Meslek hayatına 1992 yılında Gaziantep Kaymakam Adayı olarak başlayan Tunç, Van-Edremit, Adana-Aladağ, Hatay-Kırıkhan Kaymakam Vekillikleri gibi önemli görevlerde bulundu. Düzce-Çilimli, Nurdağı-Gaziantep, Hilvan-Urfa Kaymakamlığı görevlerinden sonra Bayburt ve Giresun Vali Yardımcılığı görevlerini de üstlendi. 2007 yılında atandığı Osmaniye Vali Yardımcılığı görevinde bulunmuştur.

1995 yılında sekiz ay süresince İngiltere'de İngiliz dili ve yönetim sistemi üzerine eğitim aldı. 1999 yılında ise İsrail'de bölgesel kalkınma üzerine çalışmalarda bulundu.

1997 yılında Mülkiyeliler Birliği tarafından Şinasi Özdenoğlu ödülüne layık görülen Tunç, aynı yıl Çevre Bakanı'ndan Çevre Beratı ödülü aldı. Mehmet Sadık Tunç evli ve üç çocuk sahibidir.

Mehmet Sadık Tunç, İngilizce ve Fransızca dillerini bilmektedir. Tunç, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla 24 Ağustos'ta İzmir Vali Yardımcılığı'na atandı.

Mehmet Sadık Tunç kaç yaşındadır?

1970 yılında doğan Mehmet Sadık Tunç 54 yaşındadır.

Mehmet Sadık Tunç hangi üniversiteden mezun?

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezundur.

Mehmet Sadık Tunç evli mi?

Mehmet Sadık Tunç evli ve üç çocuk sahibidir.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.