TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir'de işçi kadın Rukiye'ye, Güney Afrika'da Mandela'ya uzanan bir yolculuk!

Yazar Yaşar Seyman yeni kitabı ile Anadolu’dan başlayıp; beş kıtadan onlarca kentin kalp atışını, kokusunu, rüzgarını alıp getiriyor

Haber Giriş Tarihi: 12.02.2024 15:30
Haber Güncellenme Tarihi: 12.02.2024 15:44
Kaynak: SULTAN GÜMÜŞ KAYA
İzmir'de işçi kadın Rukiye'ye, Güney Afrika'da Mandela'ya uzanan bir yolculuk!

Yazar Yaşar Seyman yeni kitabı ‘Kentlerin Kalbi’ ile kentlerin nabzına kulak veriyor. Önce düşlediği kütüphane kentin sokaklarında dolaşıyor; sonra âşıklardan, ozanlardan el alıp, kalemine taşıdığı özgün üslubuyla ‘bizim eller’ dediği Anadolu’dan başlayıp; beş kıtadan onlarca kentin kalp atışını, kokusunu, rüzgarını alıp getiriyor.

Erzincan'dan, Ankara sokaklarına, ‘Tanrılar Dağı’ Nemrut'tan İzmir'de işçi kadın Rukiye'ye, Zonguldak maden işçilerinden Güney Afrika'da Mandela'ya, Hakkâri'deki ‘Dengbêj çiçeği’ Asmin'den Arjantin'de Mercedes Sosa'ya, Goethe'nin kenti Frankfurt'tan Hintli kadınların renkli sarilerine uzanan; emeğin, kadın mücadelesinin, kitapların, şiirlerin, şarkıların izinde, Can Ersal'ın renkli desenleri eşliğinde dolu dolu bir yolculuğa çıkıyoruz.

DÜNYA BİR KİTAPSA…

Kitabın önsözünde geçen cümleler ise şu şekilde: “Dünya bir kitapsa bu kitabı okumadan bu dünyadan geç¬me! Kentler sadece binalardan, caddelerden ibaret değildir, her kentin bir kimliği, ruhu, kalbi de vardır. Kentlerin kalbi, o kentlerde yaşayan, sokaklarında yürüyen, çalışan, emek veren, gerektiğinde isyan eden, direnen insanları ve eserleriyle o kentin nabzı olan şairleri, yazarları, sanatçılarıdır.”

Kaynak: SULTAN GÜMÜŞ KAYA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.