TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir Büyükşehir önünde tek kişilik direniş: Beni açlığa mahkum ettiler!

Büyükşehir’deki işine tazminatı ödenmeden son verilen Kızılyıl, belediye önünde oturma eylemi başlattı. Kod 49 gerekçe gösterilerek işten çıkarıldığı için işsizlik maaşı da alamayan Kızılyıl, “Babamın emekli maaşı ile geçiniyoruz. Beni açlığa mahkum ettiler” dedi

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2023 06:20
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmir Büyükşehir önünde tek kişilik direniş: Beni açlığa mahkum ettiler!

ÇAĞLA GENİŞ-ÖZEL HABER

İzmir’de yaşayan 32 yaşındaki Çağlar Kızılyıl, 2019 yerel seçimleri sonrasında Büyükşehir Belediyesi’nde göreve başladı. Belediyenin İZDOĞA ve İZSU şirketlerinde çalıştığı 2 yıllık süreçte mobbing ve baskıya maruz kaldığını iddia eden Kızılyıl, bel fıtığı rahatsızlığı olmasına rağmen görev tanımında olmayan ağır işlerde çalıştırıldığını söyledi. Yapılan haksızlıklara karşı çıktığı için hakkında defalarca tutanak tutulduğunu anlatan Kızılyıl’ın iş akdi geçen yıl şubat ayında tazminatsız olarak sona erdirildi. Tazminatının dışında 4 aylık mesai ücretinin dahi ödenmediğini dile getiren Kızılyıl, yargıya başvurarak işe iade davası açtı. Dava süreci devam eden Kızılyıl, Konak’taki Egemenlik Evi Başkanlık Ofisi önünde süresiz oturma eylemi başlattı. Kod 49 gerekçe gösterilerek işten çıkarıldığı için işsizlik maaşı da alamayan Kızılyıl, “Babamın emekli maaşı ile geçiniyoruz. Beni açlığa mahkum ettiler. Herkesten bu haklı mücadelemde bana destek olmalarını istiyorum” sözleriyle isyan etti.

TAZMİNATSIZ İŞTEN ÇIKARILDI

Mobbing ve baskıların gölgesinde işten çıkarmaya kadar uzanan süreçte yaşadıklarını anlatan Kızılyıl, “İZSU’nun Karşıyaka’daki Kanalizasyon Daire Başkanlığı’nda çalışıyordum. Mesleğim kepçe operatörlüğü olmasına rağmen başka işler yaptırıldı. Ardından İZDOĞA’ya geçirdiler. Orada da yine özel işlere gönderilmeye başlandım. İş yüküm çok fazlaydı, tek kişinin yapabileceği işler değildi. Hem evrak düzeltiyordum hem de dışarıya gönderiliyordum. Gittiğim her yere yürüyerek gidiyordum, araç verilmiyordu. Bir de süre tutuyorlardı. Beni 2 yıl boyunca iş tanımımın dışında işlerde çalıştırdılar. Karşı çıkıp yapmak istemeyince de defalarca tutanak tutup sürekli mobbing uyguladılar. Defalarca sözlü olarak işten çıkarılmakla tehdit edildim. Ben de savunmamda yaşadığım mobbingleri anlattım, bunu yapan yetkililerin isimlerini verdim. Ama bu savunmam işleme alınmadı çünkü isimler geçiyordu ve onları görevden almaları gerekiyordu. Onları görevden almamak için beni harcadılar. Yaşanan haksızlıklara karşı çıkınca önce şirketime iade edip ardından da tazminatsız olarak işten çıkardılar” dedi.

BABAMIN EMEKLİ MAAŞIYLA GEÇİNİYORUZ

Kod 49 gerekçe gösterilerek işten çıkarıldığı için işsizlik maaşı da alamayan Kızılyıl, “2022 yılında işten çıkarıldım. Yaklaşık 1,5 yıldır işsizim. Kod 49 gerekçe gösterilerek işten çıkarıldım. Tazminat ve işsizlik maaşı da alamadım bu sebeple. 4 aylık mesai ücretim dahi ödenmedi. İçeride alamadığım bir sürü hakkım kaldı. İşe iade için açtığım dava sürüyor. Dava sürecinde yalancı şahit bile gösterdiler. Doğruyu söyleyeceğiz diye yemin etmelerine rağmen şahit olarak gösterilen iki kişi gözümün içine baka baka mahkemede yalan söylediler. Ailemin yanında kalıyorum, babamın emekli maaşı ile geçiniyoruz. Başka bir gelirimiz yok. Evimiz de kira üstelik” ifadelerini kullandı.

SAĞLIĞIM BOZULDU

Yaşadığı sıkıntı ve stresten dolayı sağlığının da bozulduğunu sözlerine ekleyen Kızılyıl, “Bütün bu süreçte yaşadığım sıkıntı ve stres kalbime vurdu. Sağlığım bozuldu. Doktor anjiyo olmam gerektiğini söyledi ama onu olamadım. Psikolojim de bozuldu ama onun için de yardım alamıyorum. Maddi imkansızlıklardan ötürü tedavimi yaptıramıyorum. Beni beş kuruşsuz kapının önüne koyarak resmen açlığa mahkum ettiler” şeklinde konuştu.

ÖNÜMDEN GEÇİP YÜZÜME BAKMIYOR

30 gündür belediye binası önünde oturma eylemi yapan Kızılyıl, “30 gündür belediye binası önünde oturma eylemi yapıyorum. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, her gün önümden gelip geçiyor ama dönüp yüzüme bakmıyor bile. Buradan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na seslenmek istiyorum. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde zulüm var, işçi katliamı var. Artık buna bir son verilsin. Umarım gerçekler görülür. Verilen sözler tutulsun, torpilli kişilere ayrıcalık yapılmasın. Bizim torpilimiz yok diye bizi işten çıkarmasınlar. Herkesten bu haklı mücadelemde bana destek olmalarını istiyorum” çağrısı yaptı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.