TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İYİ Parti'nin vekil sayısı 4’e mi çıkacak?

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, İzmir’de dün gerçekleştirilen seçimde 3’e çıkarken vekil sayılarının 4’e çıkma ihtimali de olduğunu söyledi

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2023 11:54
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İYİ Parti'nin vekil sayısı 4’e mi çıkacak?

TENZİLE AŞÇI/ÖZEL HABER

Türkiye, Yüzyılın seçimi olarak görülen 14 Mayıs cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem milletvekilliği seçimini geride bıraktı.

Cumhurbaşkanlığı seçimi, ikinci tura kalırken milletvekilliği seçiminde ise meclis çoğunluğu Cumhur İttifakı’nın oldu. Muhalefetin kimi yerlerde vekil sayısı düşerken kimi yerlerde de artış yaşandı.

İzmir’de vekil sayısını artıran tek parti İYİ Parti oldu. 2018 genel seçimlerinde Müsavat Dervişoğlu ve Aytun Çıray'ın vekil olduğu İYİ Parti İzmir’de 14 Mayıs seçimlerine göre henüz kesinleşmeyen sonuçlara göre 1. bölgeden Müsavat Dervişoğlu ve Ümit Özlale ile 2. bölgeden Hüsmen Kırkpınar, 28. dönem için TBMM vizesi alan isimler oldu.

Konuya ilişkin İLKSES’e konuşan İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, mevcutta 3’e yükselen vekil sayısının 4’e çıkma ihtimali olduğunu belirtti. Bezircilioğlu ayrıca seçimin ikinci tura kalması ve deprem bölgesinin oy tercihi ve toplumda yaşanan kutuplaşmayı da değerlendirdi.

HERHANGİ BİR MADDİ HATADAN DOLAYI…

Oy tutanaklarının tutulmasında bazı itirazların yapıldığını belirten Bezircilioğlu, “İzmir’de milletvekili sayımızı artırdık. Ayrıca 2. Bölgede 2. Sıra adayımızın çok balıksırtı giden bir durumu var. Birleştirme tutanakları ilçe ilçe tekrar tetkik edilecek. Karşılaşabileceğimiz maddi hatalara karşılık gerekeni yapacağız. YSK’nın veri girme oranı hala çok düşük. Yüzde 77-78’lerde. Onun dışında yurt dışından gelen oyların da bir kısmı henüz sisteme işlenmedi. Hepsini bir toparlayıp son dakikaya kadar İzmirli hemşerilerimizin bize verdiği oyların doğru bir şekilde sirayet etmesi için mücadele edeceğiz. 4 vekile çıkma ihtimalimiz var. Onunla ilgi çok ucu ucuna gidiyor ama çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Zaten bugün yarın itirazlar netleşir ve sonuçlar büyük oranda belli olur. Sandıktan ne çıkarsa boynumuz kıldan incedir. Ama herhangi bir maddi hatadan dolayı da hakkımız olabilecek bir milletvekilinden de vazgeçmek istemeyiz” dedi.

MEMLEKETTE KIZDIĞIMIZ ŞEYLER VAR

Seçimin ikinci tura kalmasını da değerlendiren Bezirciliğlu, kamuoyunda deprem bölgesinden çıkan oylara karşılık yapılan ‘nefret’ içerikli söylemleri de yorumlayarak “Seçimin ikinci tura kalması hakkımızda hayırlısı. İkinci turda da cumhurbaşkanı adayımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu seçtirmek için 6’lı masa bileşenleri olarak elimizden geleni yapacağız. Herkes istediğine oy verebilir. Yeter ki bir manipülasyon ya da oylarla ilgili bir sıkıntı olmasın. Sonuçta herkes demokratik hakkını kullanacak. Sen benim istediğime oy vermiyorsun diye ben sana hakkımı helal etmiyorum gibi bir şey olamaz. Bunlar da yanlış. Memlekette kızdığımız şeyler var. Kızdığımız şeyleri eleştirirken biz daha büyük hatalar yapmayalım” diye konuştu.

İKİ HAFTA ÇOK UZUN BİR SÜRE

İkinci tur seçimine kadar geçecek 2 haftaya ilişkin de öngörülerini paylaşan Bezircilioğlu, “İki hafta uzun bir süre. Rahmetli Demirel ‘siyasette 24 saat bile uzundur’ deri. İnşallah bu iki haftada olumlu bir rüzgar esecek. Gerekli çalışmalar yapılarak cumhurbaşkanı adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’u seçtirmek için elimizdin geleni yapacağız” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.