TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İcradan satışa çıkmıştı: ‘Eğitim’den ‘ticaret’e dönüyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, icradan satışa çıkarılan ‘eğitim alanı’ kullanımındaki taşınmazın planını ‘ticaret alanı’ olarak değiştirmek için düğmeye bastı

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2023 10:40
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İcradan satışa çıkmıştı: ‘Eğitim’den ‘ticaret’e dönüyor

TENZİLE AŞÇI 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova ilçesi Erzene Mahallesi’nde bulunan arsa nitelikli taşınmazın imar planının değişikliği için düğmeye bastı.

İzmir’in yeşil dokusuyla dikkat çeken bölgelerinden olan Evka-3 bölgesi Erzene Mahallesi’nde bulunan ‘eğitim’ imarlı arsa geçtiğimiz yıllarda icradan ihale yoluyla satışa çıkarılmıştı.

Çam ağaçlarıyla kaplı arsa niteliğindeki taşınmazın çevresinde de eğitim kurumları bulunurken Büyükşehir, taşınmazın imar planlarının değiştirilmesi hususunu gündeme getirdi.

İMAR DEĞİŞİKLİĞİ

İMAR DEĞİŞİKLİĞİ

İzmir Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında gündeme getirilecek önerge kapsamında ‘eğitim alanı’ kullanımındaki taşınmazın kullanım alanının ‘Ticaret Alanı, Park Alanı ve Genel Otopark Alanı’ olarak değiştirilmesi hususu meclis üyelerine sunulacak.

Konuya ilişkin önergede şu ifadelere yer verildi; “Bornova ilçesi, Erzene Mahallesinde, 25 Ö imar paftasında yer alan yürürlükteki 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planında "Eğitim Alanı" kullanımında kalan 8250 ada, 1 no’lu parselin "Ticaret Alanı, Park Alanı ve Genel Otopark Alanı" olarak belirlenmesine yönelik, 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği önerisi”
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.