TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İAOSB Başkanı Karace: Sanayici kendi enerjisini üretecek

İAOSB Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilen Cenk Karace, sanayicinin en büyük sorununun enerji olduğuna dikkat çekerek, “Bölgede güneş ve rüzgar enerji santralleri yapacağız. Sanayicilerimizin sermayeleri ile güneş tarlaları, rüzgar gülleri kuracağız” dedi

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2023 09:09
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İAOSB Başkanı Karace: Sanayici kendi enerjisini üretecek

NURETTİN BAKİ

İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nin (İAOSB) Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçilen Cenk Karace, görevi devralmasının ardından basınla bir araya geldi. Swissotel’de düzenlenen toplantıda Karace, “Geçtiğimiz hafta OSB’de seçim yaşadık ve biz de son anda karar vererek yönetime talip olduk, seçimi kazandık. Hayallerimiz var ve bunları hayata geçirmek için görev aldık” dedi. İAOSB’nin İzmir’deki en büyük OSB olduğunu belirten Karace, “Toplam 6.4 milyon metrekarelik alanda 607 parselde faaliyet gösteriyoruz. Buradan bir müjde vermek istiyorum; bu konuda yetkililerden haber bekliyoruz inşallah onay gelirse bu parsellere yeni parseller ekleyeceğiz” diye konuştu.

EN BÜYÜK HAYALİMİZ OSB’Yİ BÜYÜTMEK

OSB içindeki hizmet destek alanlarını Teknopark, AR-GE Merkezi kurmak, home office gibi yapıları inşa etmek istediklerini sözlerine belirten Karace, “Çünkü fabrikalardaki AR-GE personelini fabrikada tutmak çok zor; fabrika ortamında rahat çalışamıyorlar. Onlara farklı mekanlar yaratmak için bu tür bize emanet ettiler. Biz de bu bölgeyi genişletmeyi hedefledik. Çiğli arıtma tesisinden Çiğli Hava Üssü’nü de kapsayacak bir genişleme yapmayı planlıyoruz. Bu talebimiz olumlu karşılık buldu ve yakında ilgili bakanlıklarla, yetkililerle görüşeceğiz. En büyük hayalimiz OSB’yi büyütmek” ifadelerini kullandı” dedi.

SANAYİCİ KENDİ ENERJİSİNİ ÜRETECEK

Enerji ile ilgili ayrı bir parantez açan Karace, “OSB de güneş enerji santralleri, rüzgar enerji santralleri yapacağız. Sanayicilerimizin sermayeleri ile güneş tarlaları, rüzgar gülleri kuracağız. Çünkü enerji önümüzdeki en büyük sorun. Bunun yanı sıra etkin insan kaynakları birimi oluşturmalıyız. Çünkü işletme ve makine mühendisine ulaşmaktan çok daha zor olanı kaynakçı, elektrikçi bulabilmek. Mavi yaka istihdamında hem eğitim hem de bu personelin kazandırılmasında önemli bir rol oynayacağız” ifadelerini kullandı.

EBSO HİZMET BİNASI OSB’YE HAVA KATAR

OSB ile Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) arasında daha önceden imzalanan protokolü de hatırlatan Cenk Karace, “EBSO’nun genel merkez binasını İAOSB içinde inşa edeceğiz. Bununla ilgili bir para sorunumuz da yok. EBSO hizmet binası bölgemize ayrı bir cazibe katacak. Ayrıca duayen sanayicilerimizin de fikirlerini alacağız, onları dinleyeceğiz. Genç Sanayiciler Kulübü kurarak ihracat ve yazılım gibi konuları kendi içlerinde konuşmalarını sağlayacağız. Yüksek okul ve üniversitelerle işbirlikleri yapacağız. Bir üniversite ile de Teknopark’ın yapımını ele alacağız. Bizim çağa ayak uydurmamız gerek. Bizim ihraç ettiğimiz ürünlere katma değer kazandırmamız ve yüksek teknolojik ürünler satmamız gerek. Sanayide ara elamanda büyük problem var. Forklift elamanı bulmak mühendis bulmaktan daha zor. Mavi yaka istihdamında rol alacağız. Bunu çok önemsiyoruz” diye konuştu.

KAROT TESTİ YAPTIRMALIYIZ

AOSB’deki fabrikaların depreme dayanıklılığı hakkında bilgi aktaran Karace, “1990’lı yıllarda kurulan bölge o zamanın yönetmeliğine göre yapılmış fabrikalar var. Karot testi yaptırmalıyız. 2000’li yıllardan sonra yapılan binaların fore kazıklı olduğunu da biliyorum. 1999 öncesi yapılan binaları denetlememiz gerekiyor” dedi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.