TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hayvanseverler kampanya başlattı: Atıklar mamaya dönüştürülsün

İsrafı engellemek ve hayvanları besleyebilmek için kampanya başlatan hayvanseverler, belediyelere seslendi: “Atıklar mamaya dönüştürülsün, sokakta aç hiçbir can kalmasın.”

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2023 11:21
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Hayvanseverler kampanya başlattı: Atıklar mamaya dönüştürülsün

Hayvanseverler tarafından başlatılan ‘Yemek atıkları sokak hayvanları için mamaya dönüştürülsün!’ kampanyası binlerce imzacıya ulaştı. Vatandaşlar sokak hayvanlarının gıda ihtiyacını karşılayabilmek için destek bekliyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin örnek gösterildiği kampanyada, “Başta Ankara Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere 14 belediye hem sokakta yaşayan canlarımızı beslemek hem de gıda israfını önlemek için çok güzel bir projeye adım attılar: Üretim fazlası gıda maddelerini ve yemek atıklarını, mamaya dönüştürerek sokak hayvanlarına dağıtmaya başladılar” denildi.

BİZ TOKKEN ONLARI AÇ BIRAKMAYALIM

Hayvan mamalarına gelen son zamlarla birlikte patili dostların beslenemez hale geldiğini vurgulayan vatandaşlar, kampanya metninde şu ifadelere yer verdi: “Şimdi, bu projenin Türkiye’de bütün belediyelerde uygulanması için hep birlikte harekete geçme zamanı!  2022 yılında yayınlanan Ulusal Sera Gazı Envanteri Raporu'na göre, Türkiye'de 18,1 milyon ton gıda çöpe gidiyor. -Bu kadar atığı taşımak için 603 bin çöp kamyonu gerekiyor!- Ve ne yazık ki bu rakam ortalama 10 milyon aracın bir yılda oluşturduğu CO2 emisyonu ile aynı etkiye sahip, yani gıda israfı iklim krizinden de sorumlu! Halbuki atık gıdaların mamaya dönüştürülmesi ile hem sokak hayvanlarına gıda sağlayabilir hem de gıda israfından kaynaklı karbon emisyonları durdurabiliriz.”

İsrafı engellemek ve hayvanları besleyebilmek için belediyelere seslenen vatandaşlar, “Dilsiz, sessiz bu dostlarımız bize ne açlıklarını ne susuzluklarını söyleyemiyorlar. Onları kollamak hepimizin vazifesi. Biz tokken onları aç bırakmayalım. Atıklar mamaya dönüştürülsün, sokakta aç hiçbir can kalmasın” sözlerine yer verdi.

GIDA ATIKLARINI MAMAYA DÖNÜŞTÜREN BELEDİYELER

Ankara Belediyesi

Beyoğlu Belediyesi

Denizli Merkezefendi Belediyesi

İzmir Belediyesi

Bodrum Belediyesi

Muğla Büyükşehir Belediyesi

Konya Büyükşehir Belediyesi

Samsun Belediyesi

Kuşadası Belediyesi

Yalova Belediyesi

Marmaris Belediyesi

Turgutlu Belediyesi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi

Kepez Belediyesi

Sizler de imzacı olmak istiyorsanız

BU HABER DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: Kimliklendirilen ev hayvanı sayısı 2 milyonu aştı

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.