TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hayatını kaybeden Emekli Orgeneral Saldıray Berk kimdir?

FETÖ'nün kumpasına maruz kalan eski 3. Ordu ve EDOK komutanı emekli Orgeneral Saldıray Berk vefat etti. Peki, Saldıray Berk kimdir?

Haber Giriş Tarihi: 14.02.2024 14:26
Haber Güncellenme Tarihi: 14.02.2024 14:26
Kaynak: HABER MERKEZİ
Hayatını kaybeden Emekli Orgeneral Saldıray Berk kimdir?

Saldıray Berk, 1948 yılında Erzurum'da doğdu ve 2009'da FETÖ kumpası olarak bilinen Erzincan'daki Ergenekon davasının sanıkları arasında yer aldı. Eski 3. Ordu ve EDOK Komutanı emekli Orgeneral Saldıray Berk, 75 yaşında hayatını kaybetti. Peki, Saldıray Berk kimdir? İşte detaylar…

SALDIRAY BERK KİMDİR?

Saldıray Berk, 16 Şubat 1948 yılında Erzurum’da doğdu. Doktrin Komutanı olan Berk, Selimiye Askerî Ortaokulu, Kuleli Askerî Lisesi, ve Kara Harp Okulu mezunu olarak askeri kariyerine başladı. Türk Kara Kuvvetlerine bağlı topçu birliklerinde görev alarak kariyerine devam etti ve birçok farklı görevde bulundu. 1995 yılında tuğgeneral rütbesine terfi etti ve bu rütbede çeşitli görevlerde bulundu. 1999'da tümgeneral, 2003'te korgeneral, ve 2007'de orgeneral rütbesine terfi etti. Emekli olana kadar 3. Ordu Komutanlığı ve Eğitim ve Doktrin Komutanlığı gibi önemli pozisyonlarda görev aldı.

Mayıs 2008'de Erzincan'ın Kemaliye ilçesindeki bir ziyaret sırasında, kendisine atfedilen sözler nedeniyle AK Parti'ye oy verenlere yönelik ifadelerle gündeme geldi. Bu olay, kendisi hakkında hapis cezasına çarptırılmasına neden oldu. Ayrıca Ergenekon davasında tutuksuz yargılandı, mahkeme günü gelmediği bir durumda ise ilginç bir tepki göstererek Erzurum Adliyesi üzerinde F-16 uçurttu. Daha sonra Ergenekon üyesi olduğu gerekçesiyle soruşturma başlatan İliç Savcısı Bayram Bozkurt'un da bu sürece dahil olduğu ortaya çıktı. 2015 yılında Vatan Partisine katıldı. Berk, 14 Şubat 2024'te 75 yaşında vefat etti.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.