TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Havuza girerken enfeksiyona dikkat

Yaz mevsiminde kadınlarda görülen havuz enfeksiyonlarının arttığını belirten Dr. Ünsal, bu enfeksiyonlardan korunma yöntemlerinden bahsedip, uyarılarda bulundu

Haber Giriş Tarihi: 14.07.2023 07:28
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Havuza girerken enfeksiyona dikkat

YAREN GÜZELKAN-ÖZEL HABER

Yaz aylarında serinlemek adına havuza veyahut denize giriliyor. Havuz suyu yeterince temizlenmediği takdirde enfeksiyon hastalıklarına neden olmakta. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Fügen Erdem Ünsal, yaz aylarında havuza giren kadınlar için havuz enfeksiyonlarından ve bu enfeksiyonlara maruz kalmadan nasıl korunulması gerektiğine dair önemli bilgiler verdi. Ünsal, havuz sularının temizliğine çok dikkat edilmesi gerektiğine dikkat çekerek, kapılacak vajinal enfeksiyonlara karşı uyarılarda bulundu. 

 Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Fügen Erdem Ünsal-ilkses

DENİZE GİRMEK DAHA SAĞLIKLI

Havuza giren kadınlara için uyarı yapan Ünsal, iyi dezenfekte edilmiş bir havuza girmelerinin daha doğru olduğunu söyleyerek havuzdan çıktıktan sonra mayonun muhakkak üzerlerinden çıkarmaları gerektiğini vurgulayarak şu açıklamayı yaptı: “Havuza girilebilir lakin temizliğine çok dikkat edilmesi lazım. Havuza girerek kadınların enfeksiyonlardan korunması mümkün değil. Ozonla temizlenmiş olan havuza girmekte sakınca olmaz. Kadınlar mümkün oldukça havuzdan ziyade denize girmelerini öneririm. Denize girmeleri daha sağlıklı olur. Eğer havuza girilecekse mikroptan arındırılmış bir havuza girmeleri gerekiyor. Havuza girmeden önce kadınlar kesinlikle duş almalı. Ayaklarımızı dezenfekte edilen solüsyondan geçirmemiz gerekiyor. Havuza girerken bone ve gözlüğümüzü takmalıyız. Havuzdan çıktıktan sonra da mayolar üzerimizde kurumadan değiştirip güzel bir duş almamız gerekiyor.”

havuz-ilkses

CİDDİ ENFEKSİYONLARA SEBEP OLABİLİR

Havuzdan kapılan enfeksiyonlardan bahsederek enfeksiyonların tedavi sürecine erken başlanılmasını söyleyen Ünsal, “Havuzdan kaptığımız enfeksiyon tedavi edilmediğinde kadınlarda akıntı görülür. Burada önemli olan tedaviye erken başlanmalıdır. Geç kalındığında; akıntılar kasık boşluğuna yayılarak ciddi enfeksiyonlara sebebiyet verebilir. Bazen de viral enfeksiyona bağlı döküntüler olabilir. Kadın doğum açısından öldürücü bir sonucu yoktur. Ama enfeksiyon kapmamaya özen göstermek gerekir” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.