TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Hak hiçbir zaman verilmez, alınır”

Emekliler Haftası kapsamında konuşan Başkan Yanar, “Hak hiçbir zaman verilmez, alınır. Almak için de hep birlikte mücadele edeceğiz” dedi

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2023 10:43
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Hak hiçbir zaman verilmez, alınır”

ŞÜKRAN ŞEYMANUR ARSLAN

 Disk Emekli Sen Karabağlar Şube Başkanı Şengül Yanar, Sultan Gümüş Kaya ile Birinci Sayfa programına konuk oldu. Her yıl 28 Haziran-4 Temmuz tarihleri arasında dünya genelinde kutlanan ‘Emekliler Haftası’ kapsamında konuşan Yanar, “Hak hiçbir zaman verilmez, alınır. Almak için de hep birlikte mücadele edeceğiz. Bizim amacımız Emekliler Haftasında emeklilerin var olduğunu, emeklilerin kaliteli bir şekilde yaşamak istediklerini, taleplerini dile getirmek. Ben emeklilerimizden şunu istiyorum. Hiçbir zaman evde, kahvehanelerde oturarak veyahut oturduğumuz yerden şikayet ederek sorunları çözemeyiz. Örgütlenmeliyiz, omuz omuza vermeliyiz” dedi.

Şengül Yanar

ÖRGÜTLENMEK ZORUNDAYIZ

Başkan Yanar, yayında şunlara değindi: “Biz emekliler diyoruz ki, bizi hiçe saymayın, bizi yok saymayın. Bizimle masaya oturun, biz kendi haklarımız ve taleplerimiz konusunda her şeyi dile getirelim. Emeklilerin buna ihtiyacı var. Kendi haklarımız noktasında pazarlık yapmaya ihtiyacımız var. Bunun için de mücadele ediyoruz. Ta ki masaya oturana kadar. Ekonomik kriz derinleştikçe bakıyoruz ki bu verilen asgari ücret temmuz ayının başında zaten eridi. Emekli, emekçi, kıt kanaat geçinen vatandaş dibe vurdu. Cebine girmeyen para eridiyse senin geçim standardın ne olabilir?

Bunların içerisinde çocuk okutan var, kira ödeyen var, yaşantısını en ağır şekilde idame ettirenler var… Emeklinin maaşını bugün asgari ücret düzeyinde de verseler tatmin edici değildir. Türkiye’de EYT’liler ile beraber 17 milyon emeklimiz var. Sonra 9 milyon 100 bin işsiz var. Çalışma ihtiyacı duyan zincirin halkası gittikçe büyüyor. Bu, sistemin emekliye, emekçiye dayattığı yoksulluk. Ama biz bu yoksulluğun altında ezilmemek için bir araya gelmek zorundayız. Örgütlenmek zorundayız. Başka kurtuluşu yok!”  

KABUL EDİLEMEZ

2 bin lira olarak belirlenen bayram ikramiyesine değinen Yanar, “Bayram ikramiyesi 2018’de verildiğinde emekli maaşımız bin 600 liraydı. Bin lira da bayram ikramiyesi verildiğinde iyi, kötü bir şeyler yapabiliyorduk. Günümüzde ise ekonomi gittikçe daralmış, insanların refah seviyesi düşmüş, yaşamlar hiçe sayılmış, halkın geçim standardı tamamen düşmüş. Bugün ekmek 7 buçuk lirayken, peynir 350 lirayken, etin kilosu 450-500 lira olmuşken bir emekli maaşının 7 bin 500 lira olması kabul edilemez” dedi.

OMUZ OMUZA VERMELİYİZ

Emeklilikte Yaşa Takılanlara da seslenen Başkan Yanar, “EYT’lilere söyleyeceğimiz söz, mücadele! Mücadelelerinden vazgeçmemeleri. Birlik beraberlik içerisinde bu süreci yönlendirmeliyiz. Bizim de elimizden gelen ne varsa yapacağız, onların yanında olacağız. Çünkü başka türlü bu sorun çözülmez. Alanlara çıkmadan, örgütlenmeden olmaz. Hak hiçbir zaman verilmez, alınır. Almak için de hep birlikte mücadele edeceğiz. Bizim amacımız Emekliler Haftasında emeklilerin var olduğunu, emeklilerin kaliteli bir şekilde yaşamak istediklerini, taleplerini dile getirmek. Ben emeklilerimizden şunu istiyorum. Hiçbir zaman evde, kahvehanelerde oturarak veyahut oturduğumuz yerden şikayet ederek sorunları çözemeyiz. Örgütlenmeliyiz, omuz omuza vermeliyiz” çağrısında bulundu.  

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.