TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gazeteci Ziynet Sertel vefatının ikinci yılında anıldı

İzmirli gazeteci-yazar Ziynet Sertel, vefatının ikinci yıl dönümünde mezarı başında anıldı

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2023 10:39
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Gazeteci Ziynet Sertel vefatının ikinci yılında anıldı

HÜSEYİN DEMİR 

CHP’nin eski İzmir Milletvekili, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Onursal Başkanı Atila Sertel, oğulları Özmen Serdar Sertel, Özgür Mustafa Sertel, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, İzmir Gazeteciler Cemiyeti eski başkanı Misket Dikmen, Ziynet Sertel’i ölümünün ikinci yılında dualarla andı.

Gazeteci Ziynet Sertel'in vefatının ikinci yıl dönümüne ailesi, yakınları, sevdikleri ve tüm dostları katıldı. İlk anma saat 11.00’de Bornova Mezarlığı’nda kabri başında yapıldı. Saat 13.00’de de Çamdibi Çınar Mahallesi’nde Ziynet Sertel Parkı’nda mevlit okutularak lokma ve pilav dağıtıltı. Ziynet Sertel, 28 Mayıs 2021 tarihinde, kanser tedavisi gördüğü hastanede 61 yaşında hayata veda etmişti.

GAZETECİ-YAZAR ZİYNET SERTEL KİMDİR?

Gazeteci-yazar Ziynet Sertel, 1960 yılında Çamdibi’nde doğdu. Ege Üniversitesi Gazetecilik Meslek Yüksek Okulu’ndan 1982 yılında mezun oldu. Mesleğe 1986 yılında Turkish Daily News Gazetesi İzmir temsilcisi olarak başladı. 1994 yılından 2009 yılına kadar haftalık Söz Gazetesi’nin İmtiyaz sahipliğini yaptı. 2000 yılından itibaren 15 yıl boyunca aynı zamanda imtiyaz sahibi de olduğu Şehir ve Başkan isimli derginin Genel Yayın Yönetmenliğini yaptı. Ziynet Sertel meslek hayatı boyunca yüzlerce habere, köşe yazısına ve röportaja imza attı.

Ziynet Sertel, Türkiye Gazeteciler Federasyonu, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, İzmir Gazeteciler Cemiyeti ve Basın Konseyi Üyesiydi. İzmir Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Gazetecilik Yarışması’nda Röportaj Dalında ödül kazandı.

İkinci Üniversite olarak Anadolu Üniversitesi Adalet Meslek Yüksek Okulu’ndan 2019 yılında mezun oldu. Üçüncü üniversite olarak başladığı İstanbul Üniversitesi Sosyoloji bölümünde öğrenim görüyordu.2 çocuk (Özmen Serdar- Özgür Mustafa) ve 3 torun (Atilla Atlas, Özgen Demir ve Özgün Deniz) sahibi Ziynet Sertel, 61 yıllık yaşamını doğup büyüdüğü ve çok sevdiği Bornova’da geçirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.