TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

En ucuz gelinlik 10 bin TL’den başlıyor

Havaların ısınmasıyla birlikte düğün sezonu açılmaya başladı. Her genç kızın hayali olan beyaz gelinlik fiyatı 10 bin TL’den başlıyor. Sektör temsilcileri ise durumun maliyet artışından kaynaklandığını belirtti

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2023 03:30
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
En ucuz gelinlik 10 bin TL’den başlıyor

YAREN ELMAS GÜZELKAN-ÖZEL HABER

Yaz aylarının gelmesi, düğünleri de başlattı. Bir gelin için olmazsa olmaz beyaz gelinliğin fiyatları da yükseldi. Genç kızların hayali olan gelinliğin en uygunu 10 bin TL’den başlıyor. Düğün yapacak çiftler için Mimar Kemalettin Moda Merkezi Dernek Başkanı Erdoğan Kulu, Nazlı Wedding Moda Evi’in sahibi Nazlı Şimşek, Relactive’nin sahibi Ali İhsan Yörek ve Milano Vento’nun sahibi Gaye Havuzyapan ile gelinlik fiyatlarının yükselişini değerlendirdik. Sektör temsilcileri fiyat artışlarının maliyetlerden kaynaklandığını ifade etti.

DANTEL MODELİNE GÖRE DEĞİŞİR

“Bir gelinliğin maliyeti kullanılan ürüne göre değişir” diyen Nazlı Wedding Moda Evi’in sahibi Nazlı Şimşek, “Bir gelinliğin maliyeti aldığımız dantel modeline göre değişiyor. 10 bine de mal ediyoruz, 30 bine de mal ediyoruz. Tamamen kullandığımız ürünlerin aldığımız dolar bazına göre maliyetleri şekilleniyor” dedi.

GELİNLİK SEKTÖRÜNE DE ZAM GELİYOR

Mimar Kemalettin Moda Merkezi Dernek Başkanı Erdoğan Kulu ise işletmecilerin müşterilerden daha tepkili olduğuna dikkat çekti. Kulu, “Şu an yükselen fiyatlardan ziyade, müşterilerin tepkilerindense, işletmelerin tepkisi daha büyük. Hem mal edemiyorlar hem de sattıkları fiyatlarla tekrar yerine koyamıyorlar. Müşterilerin tepkileri tabi ki ete, süte olduğu gibi gelinlik fiyatlarına da büyük ama işletmeler de zor durumda. Her şeye olduğu gibi bizim sektörümüze de zam geliyor” ifadelerinde bulundu.

KİRALAMA MANTIKLI DEĞİL

Yükselen fiyatlar sebebiyle genç çiftere gelinlik kiralamak daha uygun olarak gelse de gelinliğin hemen hemen satış fiyatıyla eşdeğer olduğunu belirten Relactive’nin sahibi Ali İhsan Yörek, “Kiralama mantıklı değil. Bir gelinlik maksimum üç dört kez giyiliyor. İzmir gelinlik açısından dünyadaki beş merkezden biri. Bu nedenle kiralayacağınız fiyata İzmir’de satın alabilirsiniz. Kiralama fiyatları da düşündüğünüz kadar uygun değil. Bir genç kızımızın en özel günü, muhtemelen hayatında bir kez giyeceği bir şey için İzmir güzel bir avantaj” dedi. Bu konuya tepki gösteren diğer bir işletmeci Milano Vento’nun sahibi Gaye Havuzyapan ise “Bizim işletmemizde kiralama yok ama kiralama da artık satış fiyatıyla aynı hesaba çıkıyor. Benim fikrimce müşterinin gelinliği direkt satın almasıdır. Çünkü biz üretici de olduğumuz için kişiye uygun vücut kalıp ölçülerine göre ayarlıyoruz. İstemediği bir şey olduğunda değişikliği kolayca halledebiliyoruz. Gönlüne göre gelinliği olmuş oluyor” şeklinde konuştu.

ZEVKE VE BÜTÇEYE GÖRE DEĞİŞİR

Artan fiyatlara yönelik müşterilerin tepkisine ilişkin konuşan Nazlı Şimşek, “Fiyat konusunda herkesin bütçesine göre uyum sağlamaya çalışıyoruz bazen yüksek gelebiliyor, bazen karşılıklı dengeliyoruz. Detayları anlatıp hangi ürünlerin daha uygun geleceğini bilgilendirip ona göre siparişimizi alıyoruz” ifadelerini kullandı. Bu konuyla alakalı düşüncelerini dile getiren Ali İhsan Yörek de “Tabi ki zorlanıyorlar.  Hayatta her şey yükseldiği gibi gelinlik fiyatları da yükseldi. Dediğim gibi bu çok özel bir şey ama her bütçeye göre gelinlik var. 10 bine de alabilir, 20 bine de güzel bir gelinlik alınabilir. Daha pahalıya da var tamamen kişinin kendi zevkine ve bütçesine bağlı olarak değişir” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.