TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ekonomik fırtına İzmir gevreğini de vurdu 

İzmir’de geçtiğimiz nisan ayında zamlanarak 5 liradan 7 liraya yükselen gevrek, yeni gelen zamla birlikte artık 10 liradan satılacak

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2023 07:45
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Ekonomik fırtına İzmir gevreğini de vurdu 

KEMAL ÖZKURT – ÖZEL HABER

İzmir’de, nisan ayında yaklaşık yüzde 40 oranla uygulanan zamla birlikte gevreğin fiyatı 5 liradan 7 liraya yükseltilmişti. Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik sebepler ve artan maliyetler nedeniyle gevrek fiyatına yeni bir zam daha yapılarak 7 liradan 10 liraya yükseltildi. İzmir Pide, Gevrek İmalatçıları ve Benzerleri Esnaf Sanatkârlar Odası'nın zam talebi, İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Gıda Komisyonu kabul edildi. Yeni zamlı tarife yarından itibaren uygulanmaya başlayacak. Gevreğe yapılan zamla ilgili konuşan İzmir Pide, Gevrek İmalatçıları Esnaf Odası Başkanı Şükrü Erişen, “İzmir’de 100 gram İzmir Gevreği yapılan zamla birlikte 10 liradan satılacaktır. Dileriz ki, ilerleyen süreçte tekrardan zam yapmak zorunda kalmayız ve hem esnafımız kazansın hem vatandaş gönlünce gevrek tüketebilir” dedi. 

ESNAFI KORUMAK ZORUNDAYIZ

Simitin; İstanbul, Ankara, Bursa gibi büyükşehirlerde bir süredir 10 liradan satışa sunulduğunu belirten Başkan Erişen, “Her mal alışımızda yeni rakamlarla karşılaşıyoruz. Hammadde fiyatlarına gelen artışlar maalesef durmuyor, maliyetler sürekli artış yönünde ilerliyor. Personel masrafları, işyeri kiraları, enerji maliyetleri karşısında ne yazık ki zam kaçınılmaz oluyor. Her ne kadar zam taraftarı olmasak da sürekli artan ve durmak bilmeyen üretim maliyetleri karşısında esnafımızı korumak zorundayız” diye konuştu. 

Başkan Erişen_ilkses

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.