TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

EGEV Başkanı Susam, güven tazeledi

EGEV olağan genel kurul toplantısında Vakıf Başkanı Mehmet Ali Susam, oy çokluğuyla tekrardan başkan seçilerek güven tazeledi

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2023 14:55
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
EGEV Başkanı Susam, güven tazeledi

KEMAL ÖZKURT

İzmir Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı, bugün İzmir Esnaf Odaları Birliği toplantı Salonu’nda gerçekleşen olağan genel kurul toplantısında Vakıf Başkanı Mehmet Ali Susam, üyelerin oy çokluğu ile tekrardan EGEV başkanı seçildi. Öte yandan 12 maddenin oylandığı toplantıda maddelerin tamamı üyelerin oy çokluğu ile kabul edildi.

DSC_0683

Toplantıya, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Özuslu,  Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (EİB) Yönetim Kurulu Başkanı Jak Eskinazi, İzmir Ticaret Odası Başkanı Selami Özpoyraz,  İzmir Kent Değerlerini Koruma Komitesi Başkanı Uğur Yüce ve Ege Bölgesi Sanayi Odası Meclis Başkanı İbrahim Gökeoğlu katılım gösterdi. Öte yandan toplantının divan kurulu başkanlığını Zekeriya Mutlu yaptı.

"BİZ NE YAPTIYSAK SİZİN SAYENİZDE YAPTIK"
Toplantının açılış konuşmasını yapan Mehmet Ali Susam, "Göreve geldiğimiz 2017 'den itibaren EGEV, yeniden yaptığı bunca çalışmada yeni bir vizyon sahibi olmada hızlı adımlarla ilerliyor. Bizim görevimiz bir süre sonra bitecek ama EGEV öyle bir noktaya geldi ki, gelecekle ilgili tüm kuruluşlarla birlikte bölgesel kalkınma stratejilerini çizip, bununla da kalmayıp merkezi hükümete onları kabul ettirip Türkiye'de  kalkınmanın lokomotifi olan bir bölgeyi yaratma iddiasını gerçekleştirmesi için hiç bir engel kalmamıştır. Ege Bölgesi Türkiye'nin en önemli kalkınma modeli oluşturabilecek, insan kaynaklarıyla demokrasisiyle, ekonmosiyle ve doğal kaynaklarıyla çok önemli bir bölgedir. İzmir'de meslek odaları ve sivil toplum örgütleri arasında çok önemli uyum ve başarı oluşturuyor. Bunun altında yatan temel neden şu an başkanlık yapan değerli başkanlarımızın özverili çalışmalarıdır. Biz ne yaptıkysak sizin sayenizde yaptık" dedi. 

DSC_0696

"EGEV KURUMSAL BİR YAPIDIR"
Tüm ekonomik faaliyetlerin içerisinde olmaya devam ettiklerini ve yönetim kurullarını aksatmaksızın yaptıklarını dile getiren Susam, "Böyle bir çalışma dönemiyle 2022 faaliyet dönemini kapatmış olduk ve 2023 faaliyet dönemini açmış bulunuyoruz. Biz Ege Bölgesi olarak çok değerli kuruluşlar sahibiz.  Bölgemizdeki ve Türkiye'deki sorunları çözmede EGEV gibi bir kuruluşun adının geçmesi benim için çok büyük bir gururdur. Artık kurumsal bir EGEV ortaya çıktı. Bizim iddiamız Ege Bölgesi artık İstanbul'a sıkıştırılmış bir ekonomi, nüfus, finansman ve turizim merkezi değil. Akdeniz'i içine alan bu çanaktan çıkan yıldız bir bölge olan Ege Bölgesi'nin ekonomik hayatın belirleyici bir güç olmasıdır. Bölgemiz alt yapısıyla, demir yollarıyla, lojistik merkezleriyle ve sanayi bölgeleriyle her şekilde güçlü bir yapıdadır. Bizim amacımız bütün bunlar ile Türkiye'yi Atatürkün gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkarmak" diye konuştu.

"ÖYLE BİR PROJE YAPALIM Kİ BÜTÜN EGE'Yİ KAPSASIN"
Son olarak kürsüye çıkan Ege Bölgesi Sanayi Odası Meclis Başkanı İbrahim Gökeoğlu, "Başkanımız Tunç Soyer İzmir'in atık sularının çok detaylı bir rotasını açıkladı. Benim şahsen etkilendiğim su konusunda bir sunum dinledik. Doğru bildiğimiz yanlışları gördük. İzmir'i temizlerken diğer Ege illerinden gelen dereler var. Başka şehirlerden kirlenerek geliyor. Bu yüzden İzmir'de ne kadar arıtma yaparsak yapalım, hep kirlenecek. Öyle bir proje yapalım ki bütün Ege Bölgesi'ndeki illeri kapsasın ve merkezden bir çözüm olsun" ifadelerini kullandı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.